Locacid

Otázku položila: Bývalá uživatelka #40238 23.10.2012 19:38

Ahoj slečny. Má kožařka mi předepsala tuto mast na černé tečky. Řekla mi, že si to mám mazat na T zónu (čelo,nos,brada) a prý i občasně na tváře. Užívám tuto mast teprv 3tí den, mazala jsem si to každý večer 1x - 10min, 2x - 20 min a 3x - 35min. Včera ráno jsem se vzbudila a obličej mě pálel k nevydržení, což o to, podívám se do zrcadla a vidím všude sloupanou kůži! Opravdu hrůza, dnes to samé. Vůbec nevím, co s tím mám dělat. Btw. pozoruji, že čelo se mi pěkně zhoršilo.. Jsem tedy pěkně naštvaná a vůbec nevím co s tím. Nějáké rady?Děkuji..

A ještě dodatek - Smyla jsem si tu mast.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já bych tedy tu mast víc nemazala, zašla bych na kožní a řekla, co ti to udělalo a co s tím. Teď bych si tu kůži ničím nedráždila - takže nemalovat (jestli se maluješ :) ) a promazávat, aby se kůže co nejrychleji obnovila. Asi bych doporučila obyčejnou vazelínu nebo nesolené sádlo, prostě jen něco, co ti kůži zmastí. Nějaké krémy něco obsahující či parfémované by mohly víc dráždit.
    Pokud se kůže úplně nesloupala, zkusila bych ji šetrně nějakým peelingem odstranit (zkusila bych jen med, olivový olej a trochu cukru, aby vznikl peeling, to by snad dráždit nemuselo - pokud by to pálilo, tak to přes koleno nelam ;) ).

  • také jsem jednou dostala tuto mast na akné. Obličej mě sice nepálil, ale sloupanou kůži jsem měla taky. Přestala jsem ji používat a vrátila se k té staré. Jinak v tvém případě bych si zašla na kožní, ať ti dá něco jiného a promazala bych si obličej nějakým dobrým krémem:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 232 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist