Lékárna pro miminko

Otázku položila: Anonymní uživatelka #61065 8.6.2012 11:07

Ahoj chystám se do lékárny a zajímalo by mě, co vše tam nakoupit pro novorozence. Aby nás nic nezaskočilo :) A ještě se chci zeptat, dává se ještě líh na pupíček, nebo už jiný přípravek? A můžu ho koupit už ted, když mám termín za 8týdnů? Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, určitě využiješ oční kapky Ophthalmo-septonex nebo borovou vodu, Espumisan/Infacol/Sab simplex/Babycalm na prdíky, na zadeček něco na opruzeniny, nám se osvědčila Rybilka jako prevence a na léčení těch ošklivějších Imazol krémpasta, na čištění nosánku Libenar kapky a k tomu buď vatové tyčinky (používáme ty úzké) nebo buničité čtverce jako jsou na odběr krve. Na přebalování vřele doporučuju přebalovací podložky - my máme z lékárny Abri-soft superdry (máme rozměr 40x60cm) a vyjdou mnohem levněji než ty k dostání v obchodech. Preventivně můžeš koupit na teploty Paralen 100 čípky. Líh jsme nevyužili. Jednou malé pupíček vydezinfikovali po řezání, pak ještě jednou v poradně, a jinak se krásně zhojil sám, ale je pravdou, že v každé porodnici to řeší jinak...tak nebo tak, zatím bych ho nekupovala ;-)

  • Většinou se v lékárně kupuje: líh na pupík (stále se to dělá a v porodnici doporučuje), hadičková nosní odsávačka, vatové tyčinky nebo gázové čtverečky.
    Rybilka, Sudocream, vinohradka nebo jakákoliv jiná mast na zadeček. Něco na promazávání miminka po koupání - Vrchlabská mast, Ondřejova mast nebo od firem Sebamed, Johnson atd. Vyber spíš menší balení, ať zkusíš jak to mimi snáší. POkud chceš tak i něco do koupele,ale většinou úplně malá mimi stačí koupat v čisté vodě. Hlavu jsem začala šamponovat, až když byli druhé vlásky. Na první stačila voda.
    Já si v lékárně beru i vložky do porodnice, síťované kalhotky, vlhčené ubrousky a vložky do podprsenky. Využila jsem i oční kapky Ophtalmo-Septonex, malýmu hnisaly očička. Kapičky na prdíky - Sab simplex, Espumisan či jiné. Čaj pro kojící matky... můj nákup v lékárně nebývá malý :-)

  • mám lednové dítě a opravdu jsem pro něj použila: Rybilku na zadeček (netrpíme na opruzeniny), na koupel Linolu, kapky Libenar, na promazávání Excipial, Bepanthen na bradavky, kojící čaje, na oči Ophthalmo-Septonex, líh jsem nepoužila a pupík nijak neošetřovala (kamarádka ošetřovala a z toho důvodu jim hnisal, zanesla tam nějaký binec), určitě si kup teploměr, vlhčené ubrousky, já měla i desinfekci bez oplachování (výborná na cestování), čtverečky z buničiny, tyčinky na čištění oušek a nosíku. Odsávačku jsem vůbec nepoužila a zbytek věcí dokupovala podle potřeby a rady doktorky. Moc bych se předem nepředzásobovala, zrovna tvému dítěti to nemusí vyhovovat a potom v tom budeš mít zbytečně vyhozené peníze. Dost ti toho taky může předepsat pediatr.

  • Ahoj,

    já jsem neměla z lékárny pro miminko vůbec nic.

    Můj názor na lihování pupíčku je, že je to hloupost, bohatě stačí když je hezky na vzduchu a větrá a kort teď v létě.

    Co jsem kupovala( ne v lékárně) byly vatové štětičky a eko kosmetika a nosní olejíček.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist