Kyselina listová na začátku těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #236776 8.1.2017 10:19

Prosím o radu, jakou "značku" kyseliny listové a zda vůbec byste mi doporučili na začátku těhotenství (5tt)? K dr. jdu až za 3 týdny... Díky, M.

  • 08.01.2017 10:41:51 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • dancewomen8.1.2017 10:24

    Ja doporucim Femibion 1 i když je dražší,je tam všechno a hlavně kyselina listova je tam ve formě,kterou tělo vstreba i když to neumí!

  • Kato58.1.2017 10:38

    Já beru klasickou listovku za cca 50 Kč. V lékárně ti poradí.:-):-)

  • Femibion určitě, vstřebá se všem a je tam i jod a další věci, na které má dítě zvýšené nároky...já po problémech určitě doporučuju tohle...navíc mi to fakt dost pomáhá doplňovat to, co nesním...jídlo bojkotuju někdy i v 17.tt, občas mám fakt problém do sebe dostat hodně věcí, které bych podle mě potřebovala a třeba ten jod z femibionu mi pomáhá podpořit štítnou žlázu, se kterou se léčím...cítím, že si mimčo bere všechno a na mě často nezbývá ;) ale to má každá fakt jinak...skrytý problém se projeví většinou s křížkem po funuse, tak bych investovala!

  • Obycejnou z lekarny. Brat ji uz muzes urcite, bere se uz i pred otehotnenim

  • samsonoh8.1.2017 14:06

    Já jsem brala asi půl roku před těhu obyčejnou listovku (Elasti-Q) a pokračovala jsem v ní až do do 6tt, než jsem zjistila, že se listovka vůbec nemusí v těle vstřebávat tak, jak by se očekávalo. Proto jsem přešla na Femibion 1. Ten obsahuje listovku ve formě pro tělo mnohem lépe vstřebatelnější, takže máš záruku, že prcek ji skutečně dostane. Navíc obsahuje spoustu dalších vitamínů, které by třeba při nevolnostech, nechutenství či při jiných nepříjemných těhu příznacích bylo obtížné do těla dostat. Takhle mám jistotu, že mu dávám maximum a když mi to žaludek dovolí, tak stravu doplňuji o všechny možné zdravé potraviny (ovoce, zelenina, mléčné výrobky, oříšky, müsli, maso aj.). Do 8tt mi totiž bylo skvěle, žádné příznaky a pak obrat o 180 stupňů. Takže jsem ráda když sním aspoň něco.

  • Taky sem brala klasickou listovku. Pokud není problém s jejím vstřebáváním, tak to stačí.

  • Nejdulezitejsi je jeji brani jiz pred otehotnenim- min. 3 mesice. Ted uz to takovy vyznam nema. Staci kouoit obycejnou a nebo ve vitaminech pro tehotne.ja brala calibrum baby plane a ted beru femibion

  • Xzipp8.1.2017 20:22

    Já sem si koupila mamavit a dělal mi na začátku strašně zle většinou jsem ho vyzvracela a i teď ve 30tt mám občas problém ho udržet..Dělají to prý i další vitamíny pro těhotné radej než si něco koupíš tak procti recenze..Jinak před těhu a první 4tydny jsem brala obyčejné.listovku za 50kc

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist