Kouříte vy nebo váš přítel?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #31566 16.11.2012 6:35

Čau holky, napadla mě jenom taková otázka... Kouříte vy nebo váš přítel? A vadí vám, když vy nekouříte a on ano, nebo naopak? :)

Mně teda nikdy nevadilo být s klukem, co kouří, když nekouřil třeba doma, což žádný z nich nedělal... Tak by mě zajímalo, jak jste na tom vy. ;)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj,zásadně nesouhlasím s tím,že kuřáci jsou horší lidé než nekuřáci.Nemluvím o bezohledných kužácích...U lidí mě hlavně zajímá,jaký mají charakter!!Kouření je špatný zlozvyk a pro nekuřáka muže být problém být s kuřákem,což chápu.Je to otázka priorit.Raději bych ovšem byla s milujícím kuřákem,než se sobeckým nekuřákem.Vždy je možnost partnera motivovat k tomu,aby zabojoval s tímto zlozvykem a kouřit přestal.

  • venysek16.11.2012 8:43

    My jsme s manželem kouřli oba i doma než jsem otěhotněla, ale s prvním pozitivním testem jsem cigarety zahodila. Manžel taky přestal a dá si opravdu jen vyjímečně, doma nekouří vůbec a dokonce zpracoval i svou mámu kuřačku tak, že když jsme u ní, tak tam nekouří. Mě to nevadí, když si občas dá, hlavně, že mi nekouří doma, protože, co jsem přestaa, začalo mi to hrozně smrdět. A doufám, že už znova ani kouřit nezačnu :-)

  • Já i přítel jsme taky byli kuřáci, já teda s pozitivnim tt to hoodně omezila a když mi začalo opravdu být hodně moc špatně, tak jsem se na to vyprdla a teď něco málo přez 3 měsíce nekouřim. Přítel je kuřák a ikdyž mu řeknu, že smrdí, tak se pousměje, ale nijak mi to nevadí... Radši ať kouří a jsme šťastní, než aby si nezapálil a byl nervní a hnusnej na mě! Až se nám narodí malej, tak jsem mu řekla, že ho smradlavýho k malýmu nepustim, tak říkal, že si s tim poradí, tak jsem zvědavá jak :) I táta (hodně silný kuřák) slíbil, že doma kouřit nebude, až tam pujdem a tchán jakby smet, tak jsem za to ráda. Nevadí mi být s kuřákem, protože láska je silnější jak nějaký zlozvyk. Nikdo nejsme dokonalý a ve vztahu se mají určité věci přehlížet :)

  • Můj přítel kouří, ale jen venku, když je v práci, nebo jsme někde v hospodě. Doma nekouří a ani by si to nedovolil, mamka by ho pěkně zpucovala. :) Osobně jsem ráda, že tomu tak je, já jsem nikdy nekouřila a kouř mi vadí. A že přítel kouří - no nadšená nejsem, přece jen ho mám ráda a záleží mi na něm a vím, jak hodně to ničí zdraví. Ale nezakazuju mu to, je to na něm. :)

  • můj manžel kouří i doma a já jsem vyléčená kuřačka.někdy z toho kašlu,ale jinak mi to nevadí.

  • Mám přítele kuřáka a nevadí mi to. přítel si hned vždy vezme žvýkačku, tak nikdy to z něj necítím. Spíš mi víc vadí kafe...
    Jinak teď co jsem těhotná, tak přítel nekouří když jsem u něj. Je hrozně ohleduplný.
    Jinak kolikrát si myslím, že jsou horší odnaučený kuřáci. Moji rodiče dříve kouřili oba, táta pak přestal a teď na to hrozně nadává, hlavně že to dříve dělal taky.,:-D

  • můj otec je silný kuřák, ale doma ani v autě kouřit nesmí. Je pravda, že už ten smrad má úplně ve všem a tak i když mi podá skleničku s pitím, je to i na ní cítit. Prsty má celé hnědožluté a odpaluje jednu za druhou. V mládí byl dlouho nekuřák, kouřit začal po smrti svého otce, se kterou se nemohl vyrovnat a ještě víc cigaret k tomu přidal když mu těžce onemocněla jeho matka a dlouho umírala. Nikdy se to omezit neukoušel a teď co je v důchodu mám pocit, že si tím chozením kouřit krátí dlouhou chvíli, protože přestal mít zájem skoro o všechno, co ho v aktivním pracovním životě bavilo. Prý je unavený, ani knížky ho už neberou a dřív je četl celé noci. Celoživotně pracoval s lidmi a teď má nejraději svůj klid na zahrádce a doma. Ještě tam po narození prvního vnoučka pookřál a dost se mu věnuje, malý ho miluje a před prckem si nedovolí zapálit.

  • jo já kouřím a přítel ne,vadit mu to vadí...pořád mě péruje,ale já ho už neposlouchám....ale kouřím v kotelně doma zásadně ne....

  • jsem nekuřák a nikdy jsem nechtěla někoho, kdo kouří, ač teda v běžném kontaktu je to v pohodě, když teda zrovna nekouří-v místnosti, nejlépe ani v mé přítomnosti venku, ale neumím si představit tu intimní část, nevím, jak by to bylo, kdyby se mi takový člověk prostě opravdu líbil, zda bych to dokázala překousnout, neumím si to vůbec představit a zdá se mi to naprosto nemožné. Kuřák je prostě načichlý (což může být samozřejmě i nekuřák, který se pohybuje v zakouřeném prostředí, takže to je pak pro mne na stejno) a nic to prostě nepřebije, pro mě to rozhodně není líbivé aroma, ba naopak.

    Naštěstí jsem si opravdu našla nekuřáka, který však vyrůstal s domácím kuřákem (v době, kdy jsem ho poznala, takuž ne, takže jsem mohla cítit jeho a ne cigarety), tomu tyto věci tak nevadí,, ale já na to nejsem vůbec zvyklá, oba rodiče byli nekuřáci, prostě se mi z toho zápachu zvedá žaludek a pokud někdo kouří ač venku, a já stojím byť jen poblíž, ihned mě začne pálit žáha, když se opravdu nadýchám, tak zvracím, v těhotenství mi k tomu stačilo fakt málo..

    Teď jsem si bohužel koupila kočárek z druhé ruky, až doma jsem poznala, že je od kuřáků, je teda krásný a bezvadný, ale načichlý a ještě se mi to z toho nedokázala dostat. Jestli budu ještě něco takového kupovat, tak můj požadavek určitě bude koupě od nekuřáků,takhle se mi z kočárku zvedá kufr..Je ale pravda, že když jsem si koupila úplně nový vozík za kolo, tak ten byl tak načichlý chemií, že mi z toho bylo také na zvracení, taď už naštěstí vyčichl, člověk si někdy nevybere....

  • Ahojky,já nekouřím a snoubenec ano.Zamilovala jsem si ho takového jaký je a i s tím kouřením.samozdřejmně vůdči jeho zdraví mi "to je líto" ,ale jinak nemám problém..

  • ahoj, s přítelem jsme byli oba kuřáci. ale poté jsem otěhotněla, nyní jsem ve 13.týdnu, a kouřit jsem přestala. Začal mi vadit kouř z cigaret, ale neskutečně. přítel si pořídil sám od sebe e-cigaretu, která moc pěkně voní. je fakt, že si občas zapálí a já brblu, protože se mi navaluje z toho smradu :-D ale není to často naštěstí :-) ale doma by si cigaretu dát nedovolil, takže asi tak :-)

  • Oba jsme s přítelem ex-kuřáci. Když jsme se poznali, tak já jsem ještě kouřila, on už ne. No a jak on nekouřil a mě nebavilo pořád chodit na balkon nebo někam za roh, abych ho neobtěžovala kouřem, tak jsem postupně taky přestala. Zpětně mi potom říkal, že prý to není úplně ono líbat se člověkem, kterýmu táhne z pusy jak z popelníku :-D ... Jinak kuřáci mi nevadí, když mi nečudí přímo pod nos. Ale vyhledáváme nekuřácké restaurace, u jídla to není úplně ono. A co mě vytáčí je, že bydlíme v paneláku a lidi co chodí kouřit na balkony (co jsou na chodbě), tak nechávají otevřené dveře a stejně jde půlka kouře dovnitř na chodbu, to samé když jdou kouřit ven do vchodu - nemůžou to vydržet až ven, ale zapalujou si už na chodbě :O= :O=:O=

  • petulinkaa1316.11.2012 16:51

    Já jsem odnaučená kuřacka a manzel kouri celý život.Je fakt že co nejezdí na kamionu tak nekouri moc,ale kdyz si da,tak doma z okna,jinak venku a na doma ma elektriku,ale pod nos mi rozhodne nekouri a hlavne po cigaru ke me automaticky nechodi a ví že jak je cítí nemuze ke me :-D ale rozhodne si nestezuju :-) kort kdyz jsem sama byla kuracka :-)

  • Ahoj, já jsem kuřačka a vždy jsem byla a kupodivu jsem měla vždy partnery nekuřáky....a kupodivu mi to tolerovali (i když zrovna dvakrát nadšení určitě nebyli). Ale je fakt, že jsem se vždy maximálně snažila tzv. smrdět co nejméně: nekouřit doma (to je jasné), časté čištění zubů, ústní vody, žvýkačky, parfémy..atd. Je jasné, že i přes veškerou snahu to stejně nekuřák cítí, ale aspoň ta snaha o zvýšenou hygienu je určitě lepší než když někdo kouří a ještě kašle na hygienu a nebere ohledy na ostatní.

  • Ani jeden nekouříme a jsem za to ráda :) asi bych měla problém s kuřákem...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist