Koupě menstruačního kalíšku

Otázku položila: Anonymní uživatelka #333115 4.4.2020 16:22

Ahoj, jdu si pro radu za někým, kdo má zkušenost s nákupem a používáním mens.kalíšku.
Už delší dobu o něm uvažuji, ale vždycky to ztroskotá na tom, že vlastně nevím jaký si vybrat.
Ok, je mi 22, nerodila jsem, menstruaci mám normální takže velikost asi S. Ale ted jeden má nějaké vypouštění, další ne. Jeden prodejce prodává i nějaké čističe k tomu, další zase nene. Jeden má takový tvar, druhý makový.. Jeden je za 300, druhý za 600 a v čem je rozdíl?

Takže pokud by tady měla některá zkušensti s výběrem a jak se tím probrat, budu moc ráda. I třeba proč jste zvolily tu danou značku. Díky :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, koukala jsi na kalíšek.cz? Já jsem si to prostudovala, pak jsem koukla na jejich eshop, vybrala si, jakej se mi líbí vzhledově a podle návodu (bylo mi 18, nerodila jsem) jsem zvolila menší velikost. :D Mám Yuuki Classic 1. Takže za mě věřit intuici se vyplácí. A že byl Yuuki zrovna ten z levnějších bylo spíš plus. Stejně je ten kalíšek minimálně na 10 let :) Ty vypouštěcí jsou na nic, postrádá to smysl, kup radši normální. Mě stačí ho vylít ráno a večer a to ani neni plnej :) Čistící tablety nepoužívám, je to jenom chemie. Sterilizuju v mikrovlnce v kelímku (jenom ve vodě), kterej ke kalíšku byl. Občas ho hodin do peroxidu, aby se vybělil. Takže ten kelímek se hodí, mám ho v něm i uloženej zbytek měsíce. Na začátku ho hodin na 5 minut do mikrovlnky a hotovo. Ale dá se to i v hrnečku nebo v hrnci na sporáku, ale často na něj ženský zapomenou :D Případně je i na FB skupina Kališnice, ale řeknou ti tam stejně že si máš přečíst web kalíšek.cz. Jedinej rozdíl je pak materiál, za mě je lepší silikon. Asi bych spíš vybírala podle toho, jakej se ti líbí a pak zvolila menší velikost (každá značka má jiný číslování). Na tom webu jsou i tabulky pro porovnání. :)

  • macicekkajik4.4.2020 17:34

    Já jsem spokojená s yuuki soft velkým a tobě bude stačit malý, když ti je 22 a ještě jsi nerodila. Je to česká firma a kdo chce podporovat české firmy, je to skvělá volba.

  • Já mám meluna m s kuličkou čirý. Taky jsem nerodila a je mi 28. Měním 2 krát denně, vyvařuji v hrnci.

    Určitě si pročti kalisek.cz a zkus to. A když tomu příjdeš na kloub, tak už nebudeš chtít jinak.

  • Mám meluna s s očkem ,nerodila jsem. Velká výhoda kuličky nebo očka je v tom že ve srovnání se stopkou která může být nepříjemně cítit a je dobré jí zkrátit, tak o kuličce nebo stopce vůbec nevíš:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 714 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist