Kolik jste nabraly v těhu s nadváhou?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #36505 7.5.2011 19:56

Ahoj holky.
Chtěla bych se vás zeptat, zejména teda vás s nadváhou nebo obezitou, kolik jste nabraly během těhotenství. Mám totiž nadváhu a mám trošku obavy abych nenabrala třeba dalších 20kg:-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Moje kamarádka váží taky 100kg a u prvního těhu přibrala skoro 30kg, ovšem mám na to svůj názor, když jsme s ní déle, třeba půl dne, tak moc nejí, ale když večer, tak se jen cpe, takže není divu, teď je těhu po druhé a přibrala jen 1kg a je v 5.měsíci...já jsme vážila před otěhotněním 89kg a přibrala jsem v těhu 15kg a upozorňuji, že jsem jedna z těch co jí pravidelně a hlavně zeleninu a ovoce....takže to chce opravdu se necpát sladkým, hranolkama a jíst dvojté porce :)

  • U prvního těhotenství 16kg a u druhýho zatím 10kg a jsem 32tt.

  • aker7.5.2011 20:45

    zaprvé, doktor by si tě měl pohlídat aby si se svou váhou tolik nepřibrala a za druhé, ty by si mu měla s tím hlídáním pomoci tím, že nebudeš jíst za dva..spousta těhulek si toho říká, tak si dopřávaj a de to nahoru (ne samozřejmě všechny), ale když budeš zdravě a v normě jíst tak by si tolik přibrat neměla. Pak to už ani pro vás dva není dobrý, když bys se svou váhou přibrala 20 kg.. podle doktorksech tabulek na to "nemáš nárok" :-D maj to nějak rozdělený ty normy podle počáteční váhy:-) tak se neboj..zdravě jíst a ne moc :-)

  • kamarádka s nadváhou přibrala v těhotenství do 10 kg, hned to nechala v porodnici a v šestinedělí shodila dalších 5 kilo

  • já v prvním těhu přibrala 22 kg a ted mám (začínám poslední měsíc těhu) 15 kg. Nechci moc přibrat skrz křečové žíly ale tělo si samo řekne. Tak doufám že těch 7 kg už nepřiberu jak při prvním těhu:((

  • Ani já nepatřím mezi ty štíhlejší,jsem v 24 tt a zatím jsme nabrala 1kg.Jím pořád stejně vůbec né za dva a hlavně zeleninu,ovoce.Nemám ani žádné chuťě jen vařené brambory.Jídelníček zůstal stejný jako před těhu tak doufám,že teť to nebude už tak hrozné.

  • Ahoj, já nabrala 21kg.

  • Ahoj, já při prvním těhu přibrala 11kg, při druhým 13kg a to jsem byla dost oteklá. Během šestinedělí jsem v obou případech byla zpět na své i tak těžké váze. Začala jsem kynout až během mateřský. Míň pohybu, než když člověk denně běhá do práce a v práci a pak jídlo hlavně až v druhý půlce dne. Kojením jsem taky rozhodně nezhubla, jak mi mnozí předpovídali.

  • já jsem přibrala 14 kg. ze začátku to šlo pomalu ale od 7. měsíce jsem během tří týdnů nabrala 3 kila...tak jsem se pak začala hlídat a nejedla jsem už sladké. Ale jedla jsem i tak dost...jen zdravěji. po příchodu z porodnice jsem měla 7 kilo dole a během 3 měsíců jsem byla na své původní váze 63kg. teď doslova žeru a nepřibírám ani trochu...ale stále kojím (malá má už 7 měsíců) Ono to kojení tomu hubnutí pomáhá...protože dítě tě doslova vysává...k tomu ty noci, kdy člověk pořád vstává...jde to samo...ale určitě člověk nesmí do sebe cpát hamburgery apod. snažím se jíst normálně, spíš zdravěji.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist