Kojenecká podprsenka

Otázku položila: Anonymní uživatelka #47130 12.6.2011 17:17

Ahojky všem.Chci se zeptat na kojeneckou podprsenku.Vlastně je nutná?? Dnes vyrábějí podprsenky většinou pouze na háčky,je tedy podprsenka něčím jiným vyjímečná??? Nosím podprsenky s kosticemi a neumím si přdstavit bez.Děkuju všem za odpovědi

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Kojenecké se i dělejí s kosticemi.

  • Přesně tak, taky jednu s kosticemi mám.

  • Já jsem užila kojící podprsenku v porodnici a pak jsem je nosila doma na noc. Jinak jsem nosila běžně podprsenky, které jsem si nakoupila během těhotenství. Jak jsem měla nalitá prsa, spaní bez podprsenky bylo nemožné a neumím si představit, že bych spala v podprsence s kosticemi. Ale jinak kojících podprsenek je slušný výběr a jak píšou holky, řada se jich vyrábí s kosticemi.

  • Ahoj, ja jsem teprve za pulkou tehu a jednu uz jsem si koupila. Takovou elastickou a je kojenecka,ma oddelavaci kosicky. Koupila jsem si ji, protoze se mi prsa zvetsili uz o dve cisla a rikala jsem si,ze po porodu se mi bude hodit a pak bud na sport, eventuelne na dalsi mimi. Pak jsem si poridila jeste jednu takovou "sportovni" - je ale z obchodu kde prodavaji i kojenecke, spise asi pro velke prsa a nemuzu si je vynachvalit. Jeste se chystam si koupit jednu bavlnenou. Nektere holky si je nekupuji vubec, ja si ale myslim, ze zalezi na tom o kolik se ti zvetsi prsa, protoze pokud mam normalne "C", ted v tehu uz o dve cisla vetsi a nechci videt po porodu, tak mi prijde zbytecne investovat do hezke podprdy, ktera mi po porodu bude velikostne k nicemu,ale tot jen muj nazor.

  • Kojenecká podprsenka nutná není, měla jsem ji poze u 1.ho dítěte, vydržela mi ještě na druhé a na 3.tí už jsem si nic podobného nepořizovala a používám normální podprsenky-ale musela jsem si koupit opět větší..Mě nevyhovuje to, že se ty kojenecké podprsenky dělají moc vysoké, takže si člověk nemůže vzít třeba výstřih a já celkem ráda přes ten výstřih kojím, aby mi nefoukalo na záda při kojení spodem.

  • To je čistě individuální. Kojenecká podprsenka samozřejmě nutná není, ale je spousta žen, které by se bez ní rozhodně neobešly. Záleží na několika věcech: jaký přístup máš ke kojení (např. zda hodláš kojit jen v naprostém soukromí, nebo jsi zastánce kojení na veřejnosti a jak moc by v tom hrál roli stud - pak se totiž koj. podprda dost hodí),.... jak moc se ti prsa po porodu nalejou a následně pak po nějáké době trochu "splasknou", .... jestli budeš kojit dlouho nebo jen nezbytně nutnou dobu ,...jakým způsobem chceš kojit (triko na horu, průstřihové vršky nebo výstřihem).
    Každopádně počítej s tím, že spát bez podprsenky alespoň na začátku kojení je dost nemožné. (Na to se mi osvědčily sportovní elastické podrprsenky, které netlačí při spaní, ale drží vložku na svém místě.) Typů a střihů kojících podprsenek je hodně a určitě si vybereš alespoň jednu, která ti sedne. Jsou i s kosticemi, i s krajkami, bavlněné, hladké lesklé,...Doporučuji kupovat těsně před porodem, nebo ještě lépe hned po porodu (aby jsi nekoupila malou velikost).

  • velmi kvalitní a elegantní je prádlo od Anity...je dražší, ale už ho nosím přes rok a je pořád super...

  • Ahojky, já si podprsenku bez kostic taky neumím představit, tak jsem si pořídila i podprsenky na kojení s kosticemi, celkem tři zn. Anita. Jsou pohodlné, nosila jsem je i na noc a nikde mě netlačili. Možná jsou ale o něco dražší, než klasické.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 531 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist