Když ne teď tak nikdy

Otázku položila: Anonymní uživatelka #421818 24.12.2019 13:41

Dobrý den je mi 19let studuji psychologii a chtěla bych jít na vysokou. Také jsem vždy snila že se však a stanu se matkou. Mateřství je pro mě opravdu důležité. Byla jsem na prohlídce na gynekologii a tam mi řekli že když do půl roku neotěhotním tak už nikdy nebudu moct mít děti. Jak by jste se rozhodli? Moc ráda bych ale jen tak si někoho najít a mít s ním dítě? S nějakým klukem kterýho využijí jen k tomu? Za půl roku se přece s nikým nemůžete jen tak dohodnout že se máte rádi a tak si uděláte dítě. Chci ho z opravdové lásky. Zajímá mě váš názor. Poraďte prosím co mám dělat. Děkuji předem.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy24.12.2019 15:09

    Kdyby si měla dlouhodobější vztah a přítel by s dítětem souhlasil nebo aspoň nebyl proti, tak bych do toho šla, i když v 19 je brzy. Ale když si single, tak bych nad tím ani nepřemýšlela. Dítě se má narodit do spokojené, úplné rodiny. V otázce neplodnosti bych doktorům moc nevěřila, kolegyně v práci dostala stejnou radu. Po operaci endometriozy ji doporučili co nejdříve otěhotnět, povedlo se hned. V té době byla o trochu straší než ty. Dle doktorů by nyní měla být už neplodná a hle, je znovu těhotná - přirozeně.

  • Stalo se mi něco podobné, v devatenácti po x-té operaci cysty na vaječnících, kdy mi z jednoho zůstala polovina a druhý mi vzali celý, jsem si vyslechla podobnou radu. Bylo mi 19 a byla jsem přijatá na vysněnou VŠ a single. Řekla jsem si, že teď prostě dítě mít nemůžu a že jestli mi jednou má být dítě dopřáno, tak bude, třeba i v jiné formě (adopce, pěstounství) . Ve 27 jsem otěhotněla na první pokus s prvním dítětem, těsně před třicítkou taky na první dobrou s mladším... A znám spoustu párů, které se vyslechli diagnózu neplodnosti a dítě dnes mají. Nevím, jaká je tvoje diagnóza, třeba je to u tebe opravdu hop a nebo trop, jen jsem chtěla poznamenat, že doktoři opravdu neví vše a na 100%

  • interstellar25.12.2019 12:47

    Seriózní doktor takové věci nevypustí. Pokud máš obavy o plodnost, zajdi si i k někomu jinému pro druhý názor.
    Rozhodně souhlasím s tím, že se má dítě narodit z lásky dvou osob, které ho pak umí uživit. Být v samoživitelka a v tak mladém věku je strašná hloupost.

  • Ahoj, otázka je, jaký máš problém. Jestli by se to dalo řešit umělým oplodněním, nechala bych si odebrat vajíčka. Já za sebe bych neváhala, matkou jsem se stala na poslední chvíli, právě proto, že jsme nemohla dlouho najít toho pravého. Už jsem byla smířená s tím, že děti nestihnu. No, smířená vlastně ne, jen jsem s tou eventualitou počítala. Pokud nemáš partnera, těžko ti radit, abys do toho šla. Mít děti s někým, koho nemiluješ.... Přemýšlej, jestli bys zvládla být svobodnou matkou, jestli dokážeš milovat dítě bez myšlenek na to, že jeho otcem byl kdoví kdo, jestli si to nebudeš vyčítat. Ale stejně tak, jeslí by sis nevyčítala, kdybys tuto příležitost nevyužila. Být matkou není jednoduché, ale je to to nejlepší, co mě potkalo. Každopádně je důležité, zda budeš mít oporu v rodině. Poradit Ti nedokážu, ale držím Ti palce, ať se rozhodneš dobře. Dobře pro sebe.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist