Kdy říct v práci,že jsem těhu ?

Otázku položila: Maki89 18.9.2011 20:59

Ahojky těhulky a maminy kdy jste řekli svému zaměstnavateli,že jste těhotné ?Nevím kdy to říct,abych to třeba neřekla příliš brzo anebo naopak pozdě...Děkuji za rady

Děkuji,že jsme mi poradili vyřešit moji situaci a toho si velmi cením :-))

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Kazdy si to muze rict jak uzna za vhodne. Urcite mas chut to vykricet do sveta,ale nezapominej, ze se jeste muze cokoliv stat. To ti samozrejme nepreju,ale z toho duvodu bych si to nechala pro sebe. Ja to nerekla poprve ani podruhe a stejne jsem o to prisla a byla jsem rada, ze nemusim nikomu nic vysvetlovat a ze me nikdo nelituje,..... Potreti jsem sla hned na nemocenku a vsichni si mysleli, ze mam problemy s bezlepkovou dietou a az ve ctvtem mesici jsem to vybalila, protoze jsem vedela, ze objednavky a planovani vyroby sef a kolegyne za me nezvladnou kdyz nam zrovna zacala tehdy sezona. Takze je to na tobe,ale ja bych urcite pockala a pokud mas praci kde se natahas napr s tezkyma vecma tak ti urcite Dr napise neschopenku.

  • Ahojky, já pracuji ve školství a chtěla jsem být fér, aby si za mne našli včas náhradu. Ale trochu jsem se bála, abych to nezakřikla a hlavně jsem nechtěla, aby se mě hnedka každý ptal, takže jsem počkala na výsledky 1. trimestrálního screeningu a oznámila to panu řediteli začátkem 4. měsíce. Věděli to akorát můj partner a dvě kamarádky. I doma jsem to tajila a o to pak byli více překvapení :-)

  • ahojky, já jsem v 6.tt a už jsem to před pár dny řekla :-) Je možná ještě brzo, ale bohužel je to na mě vidět, v průběhu dne mi otéká bříško :-) Naštěstí mám díky tomu výhody, že nemusím tahat těžké a střídají mě pravidelně na svačiny, no a co je nejdůležtější, zkrátila jsem si směnu na 8čky, protože už od 14h padám na hubu :-)) Jinak se říká, že by se to mělo říct, až to bude jisté, takže někdy ke konci 1.trimestru...

  • a kolikaty jsi tt?a jake máš prac misto?zalaží to i na okolnostech v práci.jak se zachová šéf,jestli tě pak dal necha tahat těžký krabice tak je to vul... musí pak na tebe brat ohledy!řekla bch to jak bych měla prukazku.. ja jsem šla hned na nemocenskou a rozhodne mi prae nechybel.byla jsem rda ze jsem doma v klidu a chstala jsem se na miminko.... jsem prodavačka a tak se s věcima tahám pořád..

  • petulinkaa1318.9.2011 22:50

    nemusíš to rikat vubec,proste v den kdy nastupujes na materskou to oznamis,že na ní nastupuješ ( pokud nedelas nekde,kde by te kvuli tehu museli preřadit) zrovna mi to povidala kolegyne co semnou sedi v kancelari a je v 5.mesici)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 743 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist