Kdy mít nejlépe mimčo?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #282375 21.7.2019 8:23

Holky, když si můžete naplánovat narození miminka, tak který měsíc by byl pro vás ten pravý a proč? Vím, že mnoho žen, je rádo když se to vůbec podaří a neřeší kdy, ale některé mají možnost volby, a tak by mě zajímalo ve kterém období je to vhodnější.. Jsme hodně aktivní pár, tak chci, aby miminko od mala bylo všude s námi.

  • 21.07.2019 12:31:22 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Možnost volby? Početí je vždycky do určité míry dílem náhody - i plodnému páru může trvat rok než se zadaří...
    Ad "miminko všude s námi" - to nezávisí ani tak od data narození jako spíš od povahy miminka. A to, zda budete mít klidné spavé miminko nebo křiklouna, který probrečí půlku noci a usne jen s Tebou v posteli, dopředu stejně neovlivníte..

  • macicekkajik21.7.2019 8:38

    S manželem plánujeme mimčo počít kolem srpna, aby se narodilo jaro/léto, ale v zásadě to pak bude jedno, hlavně když se to povede.

  • buccaneerka221.7.2019 10:24

    Já jsem rodila v půlce června a za mě fajn. Možná bych volila ještě měsíc dřív.
    Super to bylo v tom, že jsem celou zimu mohla nosit svoje oblečení, v teplých měsících ke konci těhotenství mi stačilo volnější tričko a sukně s gumou v pase. Navíc i oznámení těhotenství vyšlo cca kolem Vánoc.

    Miminko se narodilo do velkých veder, ale mně vyhovovalo, že ho můžu nechat jenom v plence a bodyčku. Pro mě lepší než navlékat novorozence do zimních věcí.

  • terryk21.7.2019 10:43

    A které ženy mají možnost volby? Jak mohou vědět, že to vyjde na první stouch a ještě dítě donosi a neporodí předčasně? Fakt by mě toto zajímalo. Jinak co se týče období. Mám jedno listopadovy, téměř prosincový a jedno květnový. Těžko říct, co je lepší. V létě jsou vedra, v zimě zima. Podle mě ale ani tolik nehraje roli počasí, jako schopnost rodičů se mu přizpůsobit a jejich aktivita. Pokud jste pár aktivní, pak je úplně jedno, kdy dítě přijde na svět. Podzimní a zimní má výhodu, že v době prvních prikrmu má čerstvé suroviny, jarní a letní zas tu, že za první týdny a měsíce tolik nehrozí, že by nastydly. Není všude tolik nemocí. Nevýhodou jsou vedra s malým dítětem a v zimě zase mrazy a nemoci.

  • Pie.com.key21.7.2019 13:47

    Mám rodit teď v prosinci a připadá mi to fajn :) první měsíce budu s malým stejně hlavně doma a jaro / léto se vyvalíme na zahradě. Hlavně, teď nemám ještě nějak velké břicho, takže moc nenatékám a horka zvládám v pohodě, s blížící se zimou pak budu víc zalezlá doma a užívat si klidu. Přijde mi to fajn. Vždycky jsem chtěla rodit na jaře, ale takhle je to možná lepší.

  • stupidiack21.7.2019 10:56

    To je vážně úplně jedno .. :-) Syn je prosincový, dcera březnová. I kdybych měla podzimní nebo letní dítě, je mi to jedno, jsou důležitější věci (zdraví tebe a dítěte, bezproblémový porod apod.). Jen asi rodit v horkých měsících není úplně OK, ale zase dnešní porodnice jsou klimatizované a vždy se to dá nějak udělat, takže bych to neřešila. :-)

  • A.t.i21.7.2019 15:58

    Vše má svoje pro a proti. První syn je v únoru, druhý v březnu, třetí čekám v říjnu. U prvnich 2 byl první trimestr přes léto, u všech jsem trpěla na silné nevolnosti + to horko bylo utrpení. Přes zimu jsem to snášela lip, ale zase jsem s pupkem přes léto, i když to je pro mne ta lepší varianta. U únorového dítěte bylo jasné, že se narodí do zimy, takže jsem tušila, jak oblékat. U březnového to bylo horší, chvili zima, chvili teplo. V říjnu čekám obdobnou situaci. Narozeniny jsou blbý ve vsech případech, ani u jednoho se to nedá dělat venku. Děti přelom zima/jaro mají malou pravdepodobnost, že se dostanou ve 3 letech do školky. Zase měly výhodu čerstvé zeleniny u prvních prikrmu. Nebo oba dozrali na nočnik ve 2 letech a 3 mesich, takže přes léto. Ideální na běhání nazí a časté prevlekani. A našla by se spousta dalších věci...

  • petulinkaa1321.7.2019 22:06

    Pokud si to někdo může takto naplánovat a vyjde mu to (znám dva páry) tak dobry :-D ale většina žen je dnes opravdu ráda když prostě otěhotni a je jedno kdy :-)
    Za me máme dvě dcery, počáte v květnu, jedna ke konci druha na začátku, takže starsi je únorova a mladší konec ledna. Za mě musím říct, že jsem za zimní děti radci, co je blbe, že oslavy narozenin na zahrade hrozit nebudou no :-D) ale jinak už od začátku, nástup na mateřskou před Vánoci (plus s dovolenou) takže super, jo navlekani miminek je nic moc, pravda, neni nad bodicko a jde se že... ale ty první dva měsíce utečou jako voda kdy se musí jo nabalovat do kombinézy a fusaku, jaro už je pohoda .... jinak léto už zvládají dobře, když začínají příkrmy je všude čerstvá zelenina a ovoce, když začínaly pohybu lezení, stavení se už byl člověk spíše doma (z pozice bydlení v baráku a celého dne venku na zahrade) v zimě se krásně rozchodily doma kde získaly stabilitu no a na jaře a v létě už krásně lítaly venku samy :-) obe začaly chodit v 11 měsících, prvni rok oslavily už na nohách.Ono má ale všechno své pro a proti, kamaradka ma zimní holčičku a chtěla druhy dite letní, povedlo se ji to a říkala, že zimní mimco pro ni po více stránkách bylo lepší. Někdo to má naopak, je to jedno, výhody a nevýhody se najdou všude. Jsem ale radci, že mimco nemám v období září až prosinec :-D od ledna do srpna je to takové lepší :-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist