Kalíšek

Otázku položila: Bývalá uživatelka #29584 28.3.2011 7:37

Dobré ránko, mám dotaz na zkušené kališnice..já sama jsem si menstrualční kalíšek pořídila nedávno a nyní je to první menstruace, kdy ho používám. Během víkendu nebyl problém, ale teď v práci bude manipulace možná trošku problémová..tak jsem se chtěla zeptat, jestli je opravdu nutné kalíšek každé cca 4-6 hodin vylévat a čistit, když ho objemově určitě nenaplním...díky za rady...

Odpovědi správkyň témat

  • Ahoj,
    kalíšek není nutno vylívat tak často. Přizpůsob si to své potřebě. Já např. chodím v práci na toalety pro invalidy, kde je i umyvadlo. Jinak lze vzít malou PETku s vodou a vypláchnout takto. První dva dny MS chodím vylévat hodně často, páč to je teda síla a pak již jen ráno a večer :o).

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já jsem ho teda vylívala a vymývala vždy při sprchování - ráno před prací a večer po příchodu z práce, čili asi po 12 hodinách. Těch 12 hodin se uvádí jako maximum a mně to stačilo, nikdy nepřetekl. Někdy v těch prvních silnějších dnech jsem vylívala a vymývala i ještě navíc jednou v práci. Asi by bylo vhodnější ho vymývat častěji, ale v práci holt nejsou ideální podmínky.

  • Určitě je lepší vylít po těch 4,5hodinách,nemusíš vymývat,stačí i otřít toalet.papírem,vymyti je lepší,ale v nouzi stačí toto,nebo si vem na toaletu láhev s vodou.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist