Jizvy po akné

Otázku položila: Anonymní uživatelka #408018 5.7.2019 10:56

Ahoj holky, jak samozřejmě všichni víme, jsou letní prázdniny a já jsem se rozhodla pro změnu. V září nastupuji na střední a chtěla bych udělat co nejlepší dojem. Na obličeji už mám jen sem tam nějaký pupínek jinak mám jen jizvičky které můžou z dálky působit jako akné, což nechci. Neví někdo jak se toho zbavit? Nejlepší by bylo do těch 2 měsíců než začne školní rok. Ráda bych byla za něco co se sežene v lékárně nebo něco "home made". Můžete mi sem napsat i třeba na jaké kosmetice jste byli (laser)- mělo by to být v plzeňském kraji. Děkuji za odpověďi.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik5.7.2019 13:34

    Ahoj, jizvy potřebují na zahojení hodně času. Mně pomáhá ichtoxyl. Na zádech jsem jich měla hodně a už hezky mizí. Dá se koupit v lékárně za asi 70,-.

  • ElisHoli6.7.2019 12:59

    Ahoj, sama jsem měla akné od 11 let, teď je mi 20 a teprve je to ve stádiu, kdy se s jizvama něco dá dělat. Doma s tím nic moc neuděláš, obzvlášť pokud jich máš hodně a jsou hluboký. ;) Já jsem chodila teď od ledna do května na laser na ty nejhlubší (5x, vždycky jednou za měsíc, takže v rozmezí 3-5 týdnů). V zimě půjdu ještě na chemický peeling, aby se odstranily ty ostatní jizvy, mám je po celým obličeji. Ani laser, ani chemický peeling se nesmí dělat v létě, maximálně do toho května a pak zase až od listopadu. ;) Je to kvůli pigmentaci, protože sluníčko je silný a kůže by se mohla po zákroku narušit, protože je náchylná. Jinak teda používám slabý chemický peeling přímo od kosmetičky a ona sama mi ho jednou za 2 měsíce dělá trochu silnější, ale to je běh na dlouhou trať. :) Jestli chceš, tak mi můžeš napsat a můžeme si o tom popovídat, za ty léta jsem toho vyzkoušela hodně, něco zabíralo, něco spíš ne. Nechci tu psát úplně slohovku :D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist