Jeste nez porodim

Otázku položila: Anonymní uživatelka #390893 29.11.2018 13:57

Treba mi poradite. Jsem v 38. tt, do pracd jeste chodim 1x az 2x tydne. Miminko je planovane, chtene a nemuzeme se dockat. Ale jsem cely zivot trochu workoholik, najednou jsem doma. Uklid, vareni, apod. opravdu nemam rada, ale samozrejme tyto cinnosti delam. Prijdu si menecenna, hlavne, kdyz jsem casto unavena, pomala. Manzel ma problemy v praci a ja mam pocit, ze na nej hazim svoue malichernosti. Neprijdu si dulezita, jsem otravna. Tehotenstvi nesnasim nejlepe, mam za sebou nekolik hospitalizaci, mezi tim jsem vzdy pracovala (na technicke manazerske pozici). Najednou jsem doma. Az bude male na svete, tak jsem si jista, ze se to zmeni, bude nova prace. Ale zatim je to psychicky tezke. Mela jste to nektera stejne?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ja to mam stejne, ze zdravotnich duvodu musim byt doma uz od 21 tydne (jen pri predstavu momentalne jsem 29 tyden). Doma je to sice na palici, ale zas si rikam, ze to delam pro miminko. Ze pokud se narodi zdrave a v piradku, pak to za to rozhodne stalo:-))

  • Jo, taky jsem se nemohla vzdat prace, kdyz jsem nastoupila na rizikovku. Ani nevis jak jsem ted rada ze jsem doma :D nemusim se vytacet praci, mam cas na veci ktere jsem normalne nestihala, v klidu a miru se nohu vyspat... Clovek si na to byt doma rychle zvykne. Jen to chce nesedet jako pecka a najit si cinnost :)))

  • hajtlik29.11.2018 16:35

    Jsem taktéž workoholik, pracovala jsem i z porodnice, co se týká emailů a práce se zákazníkem na dálku. Plně chápu tvé pocity, zkus si najít jinou práci, háčkování, pletení, vyráběný dekorací, cokoli co by tě bavilo, když nejde pracovat normálně :)

  • buccaneerka229.11.2018 17:00

    Všechno už máš připravené? Vyprané, vyžehlené, urovnané, uklizený byt (po porodu nebude čas ani chuť). Co někoho navštívit, pokud ještě jsi pohyblivá, tak vyrazit někam.
    Jinak já jsem strávila dost často hledáním inspirace na netu, jak bych zkrášlila domov, výroba dekorací apod.

  • mám to stejně...ne že by péče o děti neměla význam, ale prostě nejsem ten typ ženy, kterou to dokáža 100% naplnit a uspokojit, potřebuju se aspoň malinko realizovat i někde jinde, dokaázat si, že ještě umím řešit i jiné věci než plíny, nočník, kašičky atd. , mluvit s dospělými lidmi o nemiminovckých tématech..naštěstí mám práci, kterou můžu více či méně dělat i na mateřské, takže jsem pracovat v podstatě nikdy nepřestala. A když po delší době ráno klusám s davem na metro, tak z toho mám normálně radost, že jedu někam vytvářet nějaký hodnoty :-D :-D
    Takže já v tom nevidím nic špatného, udělej si to tak, abyste byli všichni spokojení, nejen manžel a dítko, ale i ty...pro mě je teda mateřská náročná hlavně psychicky, právě pro to odloučení od "normálního" života mimo domov, hřiště, dětské kroužky..takže jsem vděčná, že mám možnost úniku :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist