Je možné nechytit covid?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #264573 22.12.2021 16:29

Ahoj, jsem máma na mateřské, s lidma se stýkám tak "normálně" - tzn. v obchodě na nákupech, občas se sejdeme se známýma, s rodinou. Očkovaní s mužem nejsme, naši rodiče, se kterými sdílíme dům, ano.
V obchodech dodržuju klasiku - roušku, já se o nějaký rozumný normální odstup od lidí snažím, ostatní na to ,myslím, pečou:)
Muž chodí do práce, roušky se tam nosí/nenosí, spíše ne. Stýká se tam s lidmi z jejich směny, ale jsou to i Ukrajinci, Mongolové atd., to je ale asi fuk, bo tu žijí. Nějaká opatření se tam úplně nenosí, myslím.

Jde mi ale o to, že za ty dva roky, co je tu covid, nám ani jednou nepřišlo, že bychom ho chytnuli? Jo, měli jsme párkrát rýmu, nebo jsme šli spát dřív, protože jsme byli nějací unavení, ale pořád nám vrtá hlavou, že bychom ho ani jednou nechytnuli..nebo že by to bylo ono? Nebo fakt taková klika, že se nám to ještě vyhnulo za ty dva roky? Občas nad tím špekulujeme, jestli je to vůbec možné.. Jak to máte vy? Přemýšleli jste nad tímto někdo někdy? :-))

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jsou lidi, kteří jej zatím nechytili nebo o něm taky nevědí, že by jej měli. Pokud by vás zajímalo, zda jste ho prodělali, zašla bych zjistit protilátky. To by mohl být dobrý ukazatel :-)

  • Přemýšlím nad tím samým,já teda jsem proti rouškam takže je nenosím nikde,můj muž je totéž, já neockovana, muz tedy je očkovaný ale v práci to tam měly snad všichni a on nic, starší dcera je neustále doma v karanténe protože to mají každou chvíli ve škole, já jsem sice na mateřské ale občas zajdu na brigádu, v přímém kontaktu s několik nakazenymi jsem taky byla a furt nic nebo o tom nevím, ale vždy když byl nějaký příznak tak jsem se testovala

  • Jsem taky takový člověk. Chodím všude, mhd,práce a covid jsem nechytila. A nemam ani protilatky. S velkou pravděpodobností mám dobrou sliznicni imunitu.
    Někde jsem na indes nebo denikN četla o tom, ze touze byt dane nedokonalym nakazenim kdy se s tím tělo setká v malé míře a umí na to zareagovat už na sliznici tak, že se nevytvoří ani protilatky a během několika málo desítek hodin je virus zlikvidovan a tělo fo budoucnosti už ví co s tím.

  • Jo, taky jsem nad tím přemýšlela, často :-) a pak sem ho cca měsíc zpátky chytla i se synem a manželem :-D 👍

  • Francy22.12.2021 19:20

    Mám takového kolegu. Covid měl jeho syn, se kterým byl 14 dní doma, také jeho tchánovci, které před potvrzením navštěvoval. V práci nanoroušky nosíme/nenosíme. A nic, nechytil to. Důležité říct, že je to zdravý silný chlap. Hodně sportuje, každý týden chodí do sauny, má skvělou fyzičku a imunitu, žádný velký zdravotní problém. Očko není.

  • Taky me to napadlo. Nemocna jsem byla, vzdy ale testy negativni. Ne vzdy jsem tedy sla na pcr, vetsinou jsem si delala jen antigeny doma.
    Pred 3 tydny jsem byla v karantene kvuli pozitivni dceri, test jsem ale mela negativni.
    Ockovana nejsem, chystam se jit na testy protilatek.

  • Myslím, že jsem za ty dva roky taky covid neprodělala. Trpím spíše na angíny, takže když jsem byla v kontaktu se strejdou co měl kovid tak se mě rozjela do 3 nebo 4 dnů streptokokova angína... děti ze školy a školky, covid nedotáhly a manžel a to jezdil hodně služebně do německa taky nic. Každopádně od té doby co nosím respirator tak trpím na ucpaný nos a bolest hlavy. Možná už to mám chronický ale je to vopruz.... no a závěrem bych chtěla říct, že každý má tu imunitu jinou někdo trpí na angíny někdo chřipky, virozky a nebo nic..

  • Já taky za celou dobu pozitivní ještě nebyla. Nedávno jsme se o tom bavili s kamarádem, divili jsme se, že jsme to nechytli… Říkali jsme si, že jsme to třeba prodělali bez příznaků. A to jsme každý den jezdili šalinou, seděli půl dne ve škole, chodili do hospody, kavárny, na svatbu a oslavy atd. A cca pak za dva týdny bum a on pozitivní, tak jsme to asi zakřikli:-D:-( Já si i dokonce doma dělala test na protilátky a negativní, takže jsem pravděpodobně covid neprodělala.
    Já měla dvě osoby doma pozitivní, ale nechytla jsem to, nosila jsem tedy respirátor a vyhýbala se jím, ale i tak jsem myslela že se nakazím, ale kupodivu ne:-):-D Takže ano, je to možné:-) Ale ještě není všem dnům konec. Tak uvidíme co bude :-)

  • Tak já třeba měla pozitivního manžela, žádné opatření jsme doma nedodržovali, spala jsem s ním normálně v posteli, vařil a olizoval lžičku při ochutnávání... A nic. Já i obě děti negativní.
    Opatření jsme nedodržovali žádné, protože jsme říkali, jak je to zbytečné. Asi měsíc před tím to totiž měla švagrová, švagr a jejich 2 děti a ještě tchýně s tchánem. Chytli to nějak zároveň od pozitivního, s kterým byli pohromadě na kafe. A náhodou ten známý byl den před tím na kafe u nás a my to od něj nechytli, což si myslím, že v té době ještě nebyl nakažlivý. Ale 14 dní v karanténě s manželem už mi přišlo zvláštní :-D

  • Podle mě je covid strašně nevyzpytatelný a nedá se odhadnout, jestli ho člověk chytí nebo ne.

    U nás byl nemocný na jaře manžel. Já na začátku těhotenství. Nejdřív jsem měla nějakou virózu já asi 4 dny, pak manžel. Po 5 dnech ho začalo pálet v nose, tak šel na test a byl pozitivní. Až od té doby jsme se snažili o nějakou separaci. Já a děti PCR negativní. Mě vrtalo hlavou, jestli jsem ho neprodělala před manželem a test už ho nezachytil. Po 2 měsících jsem si zašla na protilátky a výsledek 0,016. Věřím, že jsou lidé, kteří ho vůbec neprodělají. Každopádně i po této zkušenosti jsem stále obezřetná.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 491 odpovědí a 409 681 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist