Jde o potničky ?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #44278 19.7.2011 10:40

Moje dcerka (3 týdny) má jemně osypaný obličej - vypadá to zřejmě na potničky. Jinde po těle jsem je neobjevila, nevíte, co na to, aby se jich zbavila ? Děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko19.7.2011 10:43

    Potničky je fajn potírat černým čajem, hezky to vysuší. Uvař silný černý čaj a potírej do něj namočeným odličovacím tampónem. Ale i kdybys nepotírala ničím, časem zmizí úplně samy. U malých miminek je to běžné.

  • Ahoj, tak přesně kolem třetího týdne se to mé holčičce objevilo také. Začalo to čelíčkem, pak to přešlo na tvářičky a nakonec jsme měli vyrážku i na uších a za nimi. Koupila jsem v lékárně jarish, ten si malinko odleji, dám ohřát v mikrovlnce na 5 vteřin a namočím do toho sterilní gázu a dávám jí z toho obklady na obličej, když kojím. Poté se to neutírá a nechá odpařit či zaschnout. mažeme potom mastí excipial. Na poslední kontrole, ač jsem byla přesvědčená, že se jedná o potničky, mi pediatrička řekla, že se jedná o seboreu, která postihne 2/3 dětí nějakou formou. (nejčastěji jsou to takové ty žluté stroupky v hlavičce.

  • Já používala odvar z řepíku, pomáhá skoro na všechny běžný novorozenecký kožní potíže.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist