Jaka antikoncepce je podle vas nejlepsi?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #36927 2.12.2012 22:48

holky premyslim o nejake antikoncepci ale nevim jakou?........urco nechci prasky ale napr. (jestli znate) tu jehlu do ruky nebo co 3 mesice na injekci........co myslite co je lepsi? mate s tim nektera zkusenosti ? mam strach z te jehly moje mama ji mela a od padávala po nich

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • JanaRad3.12.2012 7:04

    Tak injekční antikoncepce je opravdu velké svinstvo!!! Tu použij až ve chvíli, kdy víš na 100%, že už nikdy dítě nehceš. Já ji měla asi rok a další cca rok a půl se z toho dostávala!!!! Sice už jsem děti nechtěla a ani nechci, ale totálně mi to rozhodilo organismus. Po vysazení si ms chodí, jak ji napadne a to i po roce a půl není ms úplně srovnaná. Navíc jsem naprosto ztratila chuť na sex, ale fakt totálně!!! Nakonec se mi vrátilo hnusné pms i při braní injekcí, teď bez nich je to mnohem lepší, i když pms trochu mám pořád.
    Navíc při injekcích musíš počítat s dalšími potížemi - já cca 3 měsíce neustále špinila a měla různé výtoky, pak se to uklidnilo a měla jsem s injekcemi obr výhodu - neměla jsem ms vůbec!! Ale to byla jediná výhoda, protože při té mega nechuti na sex to bylo zcela k ničemu.....

  • Martasek893.12.2012 8:06

    Já jsem proti HA, ale jediná, kterou jsem schopná mít, je Nuvaring. Je nízkohormonální a nemusím na to myslet denně. Měla jsem ho zatím chvíli a spokojenost. Ale vysadila jsem a budu ho mít až po dětech. Dokud chci plodit, tak to do sebe cpát nebudu.

  • injekce co 3 měsíce a implantační tyčinky- to všechno je HA. a pro mladou ženu nic moc - krvácení, které neočekáváš, rozhozený cyklus i dlouho po ukončení používání.
    za mně (pokud už HA) bych volila náplasti Evra nebo kroužek Nuvaring. nemusí se na ně myslet každý den, mění se 1x za týden, pak dorazí pseudo menstruace jako u prášků.
    náplasti sem měla a nebyl s nima žádný problém. lepila jsem je většinou na zadek - byly skryté, chráněné v kalhotkách před odlepením, vždycky sem lepila na druhou půlku než byla ta předchozí.
    kroužek nuvaring se může až na 3h vyjmout (když by vadil při pohlavním styku) a účinek je zachován.

  • Ahoj. Doporučuji hormonální kroužek Nuvaring. Nejde přes trávicí trakt a má menší množství hormonu. Je ideální v tom, ženemusís myslet na braní prášků a nemá tolik vedlejších účinků. Např. bolest hlavy, krvácení a podobně. Vyzkoušela jsem spoustu prášků a kroužku dávám jedině plus.

  • Andrea0602893.12.2012 4:26

    Ahoj , tak v tomhle ti poradí jedině dr , on-ona ví jaká HA se pro tvé tělo hodí .
    Někde jsem četla , že ta HA v injekcích je pěkné svinstvo , ale podle mě to samé i prášky . Kdybych si znovu mohla vybrat , nešla bych do HA .
    Každopádně určitě zajdi za dr a poraď se hlavně tam . :)

  • Když už hormony, tak za mě prášky... Četla jsem, že po injekcích se plodnost obnovuje déle, než po pilulkách. Tu jehlu neznám, tak nemůžu soudit. Taky existují náplasti... Ale poraď se s gynekoložkou.

  • venysek3.12.2012 8:28

    Pokud myslíš tu tyčinku do ruky, kamarádka jí měla a byla s ní spokojená. Ale když jsme se o tom bavily, říkala mi, že je to krok do neznáma, protože díky tomu buď nemusíš mít MS vůbec nebo naopak špiníš pořád. Na injekce jsem se kdysi ptala doktorky a ta mi je nedoporučila, jak píšou holky, je to svinstvo. Takže pokud nechceš prášky, jsou tu ještě náplasti, ale těch jsem se bála, že bych si je mohla strhnout nebo něco..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist