Jaká antikoncepce je nejlepší?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #45607 4.6.2011 11:57

Ahoj holky :-) Od té doby, co mám dlouhodobý vztah, beru HA. Zatím s ní nemám žádné komplikace, ale znervózňují mě názory nějakých holek, že HA není nic dobrého, že je nepřirozená atd. Asi bych ji nechtěla brát celý život. Jenže... co je spolehlivějšího? Kondomu naprosto nevěřím, mám kamarádku co měla pravidelný sex s kondomem a otěhotněla... Na tělísko si připadám moc mladá, plodné/neplodné dny uznáte že je asi tak stejně spolehlivé jako přerušovaná soulož... tak se někdy ptám JAK se mám vlastně chránit??

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pak Nuvaring - antikoncepční kroužek ;-)

  • Souhlasím úplně s tvým názorem. S přítelem jsme už 3 roky ;) a je mi 17, před sebou mám ještě rok střední a navíc ještě minimálně 3 roky vysoké, protože mám obor něco jako gymnázium ;) takže ze mě nebude nic. A nemyslím si, že HA je nějaké svinstvo, není to pro tělo dobré, to netvrdím, ale dokonce jsem někde četla, že se ženám s nepravidelným cyklem předepisovala HA na cca 3 měsíce a pak v pohodě otěhotněly. Já tohle bych neřešila ;) vždycky budou dva tábory a každá Ti řekne něco jiného. Já si myslím, že pro mě je tohle nejlepší způsob před tím, jak¨neotěhotnět. A ať si říká kdo chce, co chce ;)

  • Nevim co neni na HA dobreho pokud pises,ze ji beres a naprosto ti vyhovuje. Samo jsou i jine metody( naplasti,teliska, podkozni "sirka",.....) Dle me je HA do doby nez se rozhodnes mit deti nejlepsi, nekomu mozna vadi, ze se musi brat kazdy den, ze zapomina,ale clovek si zvykne, porad lepsi nez otehotnet pokud si to neprejes. Dnes uz je HA jina nez drive, neskodi jako drive. Pokud mas obavy prober to se svym lekarem, ten na zaklade toho jak te zna ti doporuci neco jineho pokud touzis po zmene.

  • petulinkaa134.6.2011 13:04

    To mas pravdu,ze HA je svinstvo a kazda si to uvedomi,az ji po ni prijdou komplikace, ne samozrejme kazdé,ale nekterým ano....probrala bych to gynekologem,ale stejne at budes brat co budes brat,frut ma v sobe vsechno nejaky hormony a nikdo ti dopredu nerekne,jak budou reagovat tvoje vaječníky az prestanes tu danou antikoncepci brat...muzou reagovat uplne v pohode,ze pak do jineho stavu prijdes hned,ze ani nebudes vedet jak,ale muzou reagovat i tak,ze si muzes pak jeste nekolik let na otehotneni pockat :-( kazdá jsme jina,kazdopadne,kdo tvrdi,ze HA neni svinstvo-lže!

  • Pokud mas pravidelny cyklus, ovulaci na sobe poznas podle bolesti (nebo i pode jinych priznaku), behem plodnych dnu astinujes, mi prijde rozhodne lepsi nez se ladovat hormonama. Akorat to vyzaduje urcitou miru zodpovednosti od obou.

  • Taky souhlasím s tím, že HA není nic dobrého. Akorát někdo se s tím svinstvem vyrovná raz dva a někdo docela blbě. A žádná dopředu neví, do jaké skupiny patří. Já bohužel do té druhé. Takže si myslím, že už se k ní jentak nevrátím. My teda používáme přerušovanou plus kondom a zatím jsme maximálně spokojeni. A sex si užíváme božsky.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist