Jak zhubnout

Otázku položila: Anonymní uživatelka #396798 7.11.2018 18:40

Ahoj. Je mi 14 a vážím 50 kg a měřím 158 cm. Připadám si hrozně tlustá a ostatní mi to docela dávají najevo. Jak mám zhubnout v tomhle věku? Prosím poraďte mi..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Důkaz místo slibů: https://www.bodymassindex.cz/ Nejsi tlustá! Jsi naprosto v pořádku. Zhubni a bude z tebe anorektička. Budeš mít postavu jak kluk, budeš hubená tyčka, které nikdy nenarostou prsa a pokud už je máš, tak věř, že první co zhubneš budou právě ta prsa. Kvůli pubertální hlouposti spolužáků si nenič zdraví. PS: Pokud je chceš odpálkovat, buď nad věcí, řekni jim, že jsi naprosto spokojená s tím, jak vypadáš a oni se na to vykašlou, protože jim se zkrátka líbí to, jak tě to štve. PS2: Argumentovat můžeš taky následovně: No jo, s váhou jde vždycky něco udělat, ale ty už budeš hloupej napořád!

  • Váha a výška jsou naprosto v pohodě. Dcera mela ve 14 letech 164cm a 60kg a rozhodně nebyla tlustá.
    Zapracuj spíš na svém sebevědomi a lásce k sobě sama, aby ses nenechala rozhodit takovými kecy, které se v 95% nezakládají na pravdě.

  • Myslim, ze miry mas dobre. Asi ti bude stacit jen telo zpevnit, hezky se vyformuje. Jsi jeste ve vyvinu, takze zadne drasticke diety nezkousej. Telo ziviny potrebuje. Vyhni se jakymkoliv tekutym, jednostrannym dietam a hladovkam!
    Zdrava strava neznamena dietu v tom smyslu, ze prestanes jist. Zakladem pro hubnuti je to, ze prijem energie musi byt mensi nez vydej. Tj abys vysportovala vice kalorii, nez jsi snedla. A zaroven abys snedla tolik kalorii, ktere telo potrebuje na to, aby fungovalo. Rika se tomu tzv. Bazal. To je, ze i kdyz budes cely den jen lezet na posteli a nehybat se, stejne musis jist, aby telo fungovalo a nestradalo. Pro tebe je tohle asi slozitejsi, takze bych ti doporucila nasledujici:
    Jez libove maso, ryby, vysokoprocentni sunku (90% a vic), tvaruzky (hodne bilkovin a minimum tuku), vajicka, syr napr. Cottage, nizkotucny tvaroh, jogurt bily, ktery si doplnis treba ovesnyma vlockama a trochou ovoce (ano, bily jogurt s ovocem opravdu neni to same co ovocny jogurt), tunaka, zitne pecivo, z priloh brambory, ryzi, jahly, quinou, dale orechy (ale ne arasidy). Pokud budes mit vecer neovladatelnou chut na sladke, znamena to, ze jsi pres den nemela vyvazeny jidelnicek. Muzes si dat kousek horke cokolady-70% a vic, uvidis ze casem ti bude stacit treba jen ctverecek. K tomu vsemu hromadu syrove zeleniny, i trochu varene ci restovane. Pouzivejte doma olivovy olej na studenou kuchyni a repkovy na teplou.
    Vynech: uzeniny (parky, vysocina...), bile pecivo i tmave pecivo (casto je to jen bile pecivo ktere je obarvene), tatranky, susenky, bramburky, kfc a mcdonald, smazene rizky, omacky na sadle zahustene bilou moukou, sirupy, cola, polotovary, pastiky, pomazanky. Omez ovoce, to obsahuje cukr, i kdyz ne stejny jako susenky. Nerikam vynech, ale zeleniny by melo byt vic.
    Nezapomen na pitny rezim (voda nebo voda s ovocem ci zeleninou, napr. Okurka) a dost spanku.
    Zarad pohyb, muzes behat, chodit do nejakeho sportovniho klubu nebo i cvicit venku, staci lavicka nebo detske hriste, je plno cviku. Doporucuju aby ses nevazila, ale merila krejcovskym metrem a miry si zapisuj. Uvidis, ze pokud budes cvicit 2-3x tydne, za mesic uvidis vysledky.

  • V tomhle veku se porad vyvijis, tak zapomen na nejake silene diety :) zkus zacit tim ze vynechas sladke, chipsy, fast food a zacni vice cvicit :) a neboj, ono se to jeste muze zmenit :) ja kdyz vychazela 9. Tridu, mela sem 80 kg a u matury jsem mela o 10 min a vypadala sem uplne jinak :)

  • novaklen1311.7.2020 21:13

    Já bych teda určitě začala úpravou jídelníčku. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že dost pomáhá například omezit příjem cukru. To, že jsem omezila cukr mi v hubnutí dost pomohlo. Navíc to má i výhodu v tom, že člověku pak nehrozí tak vysoké riziko cukrovky. Víc se o tom dá dočíst třeba tady: https://www.biomag.cz/diabetes-cukrovka/

  • Podle mě máš podváhu, měla bys přibrat? Ještě trochu a bude z tebe anorektička a věř mi, to nechceš. 8-o

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist