Jak začít běhat?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #52773 28.1.2012 23:07

Zdravím všechny, potřebovala bych poradit... Ráda bych začala běhat, ale nikdy jsem běhání moc nezvládala, i když mě to baví, na střední škole se mi po povinném běhání 1500 m dělalo špatně, proto bych potřebovala nějakou radu, jak začít, abych to zvládala. Jak často ze začátku běhat, kolik toho uběhnout a jak postupně přidávat, apod. Díky moc za rady.

Holky, moc děkuji za vaše reakce a rady :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj,

    tak já sice neběhám,ale znám člověka co takhle začínal... a říkal mi, že je důležité mít kvalitní boty a opravdu začínat postupně.Záleží taky na tom, jak často chce běhat (kolikrát týdně), ale určitě bych to nepřeháněla ze začátku a uběhla bych tolik kolik zvládnu a takhle třeba každý den, nebo tolikrát kolikrát týdně poběžíš a takhle třeba 14 dní a po 14 dnech bych zase kousek přidala a takhle dál a dál...:-)

  • Ahoj, já běhám denně. Začínala jsem asi v šestnácti a kondici jsem neměla žádnou. Běhala jsem obden, vzdálenost takovou abych to prostě zvládla. Pokud chceš hubnout nesmíš běhat moc rychle (pokud na to nemáš kondici), jelikož hubneš jen v určitém tepovém pásmu. To pásmo bez měřiče poznáš celkem jednoduše, když poběžíš, tak ti musí jít bez problému mluvit. Klidně můžeš střídat běh a svižnější chůzi. Chce to vydržet, já byla ze začátku na umření jak mě všechno bolelo a nevydržela jsem běhat dlouho, ani daleko, ale časem jsem si zvykla a začala jsem běhat denně. Krásně to zpevní postavu, celou;) Zlepšilo se mi držení těla a hlavně mě to začalo hrozně bavit :D No a chce to kvalitní obuv, aby běhání bylo pohodlné a nezničila sis klouby;)

  • Ahoj, já jeden čas chodila také běhat, protože jsem to potřebovala kvůli jedněm testům a začátky byly úmorné. Chodila jsem tak 2x týdně a stačilo mi to. Postupně bylo pak znát, že se zlepšuji a uběhnu o kousek víc. Chodila bych běhat častěji, ale problém byl, že nemám kam. Bydlím ve městě a když chci jít běhat do přírody nebo prostě mimo, tak musím někam jet autem, což už je na obtíž, pak je problém, kam auto zaparkuju atd. Blbý, no. Tak jsem si pak domů aspoň koupila eliptický trenažér, na kterém děláš v podstatě stejné pohyby jako při běhu. Je teda opravdu pěkný, profesionální, do fitcentra, ne taková ta malá prdítka, který moc nevydrží (i prodejci říkali, že by si to nekoupili), je zde spousta programů, takže začneš od začátku a postupně si můžeš přidávat.Teď jsem těhotná, tak na tom necvičím.

  • Ahojky, já jsem před těhu běhala každý den večer s přítelem, v těhu jsem přestala a teď jsem zase začala. Už běhám 14 dnů, ne tedy každý den, většinou ob den. Začala jsem tak, že jsem běh střídala s rychlou chůzí a postupně, když už vydržím, tak běžím v kuse. Je důležité ale správně dýchat a mít kvalitní běžeckou obuv, ta udělá opravdu hodně :-) A hlavně bych běhala, když na to máš chuť, bez nucení, to pozitivní naladění také udělá hodně :-)

  • Já myslím, že to tak nemůžeš brát. Na střední jsi běžet MUSELA a ještě k tomu na čas.
    Teď budeš běhat sama a sama si určíš, jestli ještě můžeš nebo půjdeš chvíli pěšky apod.

  • Voriskova22.6.2021 13:00

    Začala jsem běhat za vesnicí venku. Zjistila jsem, že jsem na tom opravdu špatně a musím zastavovat co cca 300 metrů. Je mi to až trapné, když někoho potkám a jsem strašně udýchaná. Proto jsem se rozhodla si pořídit běžecký pás domů, abych se nemusela dívat okolo sebe. Dokážete mi prosím poradit, jaký pás vybrat tak do 30 tisíc? Aby sloužil a já nemusela hned řešit nějakou reklamaci?

  • Korinkovama23.6.2021 12:39

    Za 30 tisíc jsem koupila profesionální běžecký pás, v této cenové relaci není problém sehnat kvalitu. Doporučuji si vybrat dlouhý a široký pás. Je to potom mnohem pohodlnější

  • Voriskova24.6.2021 22:17

    Mohla bych se podívat na ten, co jste koupila? Měla jste ho s doručením domů?

  • Korinkovama25.6.2021 12:11

    Mám pás, který má běžeckou plochu dlouhou 140 cm a širokou 51 cm. Koupila jsem si přesně tento model https://www.fitham.cz/bh-fitness-pioneer-r7 , se kterým jsem za tu cenu opravdu spokojená. Nosnost má 130 kg, takže ho může bez problému využívat i manžel.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 738 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist