Jak vyvolat menstruaci?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #270189 25.7.2020 12:41

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, jak přivolat opožděnou menstruaci kromě horké vany a červeného vína? Vůbec nevím, čím by to mohlo být, menstruaci mám už asi 2 roky úplně pravidelnou. Těhotná být nemůžu. Jen jsem začala chodit na brigádu a vstávám v jinou dobu, tak jestli to může být tím a mam tam i docela velkou fyzickou zátěž. Kdy bych případně měla jít ke gyn.?

Ještě teda dodávám, že jsem začala brát doplňky na vlasy, tak jestli to nemůže být i tím.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • stupidiack25.7.2020 12:45

    Záleží na tom, kolik ti je let a jak dlouho máš zpoždění, zda bereš HA a další faktory ..
    Vstáváním to jistě nebude. :-)
    Pokud těhotná nejsi, určitě bych MS zbytečně nevyvolávala nějakou horkou vanou a vínem. ;-)

  • Já osobně bych ještě počkala a nehrotila to. Mně se stává, že mi jedna menstruace vynechá, ale další měsíc přijde načas. Tělo holt není stroj. Pokud doteď byla menstruace v pořádku, nechala bych tomu volný průběh, pak až bych utíkala k lékaři

  • HaSha25.7.2020 15:58

    Zvýšená fyzická zátěž vliv mít může, nové potravinové doplňky taky, ale pokud nesleduješ ovulaci, těžko soudit skutečné zpoždění. I když 8 dnů už je slušná odchylka. Nakonec ale i u zdravých žen může dojít občas k vynechání cyklu. Nic nezkazíš, když v pondělí na gynekologii zavoláš a zeptáš se, ale třeba na gyn. ambulanci bych se kvůli tomu nehnala.

  • Může to být změnou životního stylu jak píšeš dále také stres či velký úbytek váhy. Slyšela jsem o nějakých bylinách ale na mě osobně vana opravdu funguje. Může to bÿt i nějaký ženský problém který ale musí vyloučit gynekolog. Určitě si zajdi na kontrolu třeba to je jen tou změnou a brzy to zase bude fungovat popř. dostaneš nějaké léky které by to měly srovnat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 200 otázek, kterým se dostalo 271 494 odpovědí a 409 687 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist