Jak to chodi s neshopenkou v tehu na gyn. Ambulanci ?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #321956 23.6.2017 7:53

Zdravim, chci si nechat napsat neschopenku. Jsem v 5 mesici a uz to v praci opravdu nezvladam.. same dvanactky jen a hodne prace.. prosim, nikdy jsem PN nemela.. jak to chodi. Napise mi ji obvodni gynekolog a musim s ni hned do prace ? A co liatek na penize ?? Kazdy mesic si budi chodit pro nej a davat na.personalni ?? A kdy se ukoncuje a nastupuje na materskou ? Moc.moc diky za vase info.. :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • luckachvat23.6.2017 8:25

    Neschopenku ti vypíše tvůj gynekolog. Tu zaneseš k sobě do práce. Prvních 14 dní ti platí tvůj zaměstnavatel, pak už ti chodí peníze od státu. Na konci každého kalendářního měsíce si musíš zajít ke svému Dr pro lístek na peníze a ten doneseš zase do práce. Na mateřskou se pak nastupuje 6 až 8 týdnů před termínem porodu. Jinak mně peníze přišly na účet vždy až úplně na konci měsíce, ale asi je to v každém kraji jinak.

  • Martasek8923.6.2017 9:53

    Nez resit neschopenku, v prve rade bych resila v praci prerazeni na misto vhodne pro tehotnou - kratsi smena, lehci prace, ... Neschopenku bych volila jako posledni moznost, hlavne skrz vychazky. Ty jsou max 6h denne, coz opravdu neni moc a nejsi povinna jit automaticky skrz tehotenstvi na neschopenku ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 698 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist