Jak se rozhodnout

Otázku položila: Anonymní uživatelka #398974 22.3.2019 19:31

Ahoj holky,prosim poradi mi nektera z vas? uz si nevim rady a nemam komu se sverit tak to dusim v sobe...Nekolik let jsme se s manzelem snazili o miminko a kdyz to konecne vyslo skoncilo to mimodeloznim tehotenstvim pri ,kterem jsem malem zemrela ,po dalsich komplikacich zjistena tezka endometrioza, verdikt lekaru znel vzhledem k vasemu veku 31let dite zadne a vasemu zdrav.stavu jestli chcete deti neodkladat jinak bude pozde uplne..skoro 2roky nez jsem se zdravotne dala do poradku po 2operacich (pri obouch jsem malem zemrela)tu nyni chodim s takovym pocitem neustale prazdnoty a neni to uz ono jako kdyz jsem driv tehotna vubec nebyla...nejsem karieristka vzdy jsem touzila po rodine detech ...v lednu se nam konecne podarilo miminko jenze jsem potratila...ke vsemu jsem prisla o praci...nyni jsem v situaci ne zrovna jistotne jak v bydleni tak i financne ...rodina nepomuze...musim vybrat mezi rozumem(tedy praci aby bylo dostatek penez )nebo srdcem (ktere je miminko)nevim co zvolit?srdce place pro obe miminka kazdy den se trapim ,boli to a o to vic kdyz mym snem je mit rodinu ,chodim tu dnes a denne potkavam vsechny zname kamaradky spoluzacky s jejich detima,miminkama v brisku...a ja jen drzim tu bolest v sobe a pretvaruju se pro vsechny ze mi to neni lito ze je vse ok,ale neni...zustala jsem na to sama a nevim jak dal ?Kazdy den se bojim aby nebylo opravdu pozde...budu moc rada za vas nazor dekuji..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • petulinkaa1322.3.2019 22:22

    Určitě miminko! peníze jsou sice důležitý, ale na ty je čas vždycky, kdežto na miminko ne a jeste při tom všem co máš není nad čím přemýšlet. Ono to stejně člověk nevynuti, nech tomu volný průběh nějakou dobu a najdi si nějakou jiskru v necem ať se vnitřně hodíš do pohody, jinak se z toho zbláznis. Je opravdu důležitý být vnitřně ok aby miminko přišlo a je to o hlavě, kazdopadne jestli je to jen o rozhodnutí peníze nebo miminko, tak odpověď je hned na začátku ;-)

  • Mamka samozivitelka vychovala 3deti. Rodicak ne nejak slavny mit budete. Pokud se rozhodujete mezi mit zajištění nebo deti,asi to vyzní nezodpovedne,ale volila bych miminko! Znam par co se jim to nepodarilo a manzel adoptovat nechtel. Tady asi neni o cem premyslet.

  • KatieD22.3.2019 19:55

    Ahoj, je mi moc líto, co jsi prožila. Sama jsem dvakrát potratila a prošla si peklem, kdy mi lékaři řekli, že nemám moc času a jedinou cestou je uměle oplodnění. To však manžel odmítal. Mě rozplakalo skoro každé miminko venku. Nakonec jsem otěhotněla přirozene a doma mi běhá dvouletý chlapeček. V Tvém případě bych řekla, že miminko je tou pravou náplasti na bolest, kterou v sobě nosíš, a rozum i srdce by měly hlásat pro miminko. Peníze si člověk do hrobu nevezme, peníze počkají, ale miminko nejde si pořídit kdykoli třeba za x let. Přeji hodně štěstí.

  • janalab23.3.2019 5:20

    Penize budou, my nebudem... taky dite, me v 29ti rekl gyndar to stejne, bud ted nebo treba nikdy. Rodila jsem prvni dite presne pul roku po 30tych narozeninach. Nikdy jsem sveho rozhodnuti nelitovala... nikdy nebudes litovat neceho, co mas, jen toho, co nemas. P.S. zkus se poptat na lazne, jestli bys nemela narok, mohla by sis tam odpocnout i psychicky.

  • Ahoj, ja ted resim podobnou situaci. Jenze ja uz dve deti mam. Pritel by chtel dalsi, jenze nejsme na tom financne nejlip, a navic deti jsou uz docela velci temer 8 a 4 roky. Prcek pujde od zari do skolky, a ja bych mela jit do prace. Sice nevim, jak to casove vse skloubim, ale nejak si nedokazu predstavit byt dalsi roky doma, a nehnout se z mista. Ja uz chci dat vice tem dvoum, co mam, nez mit sice treti miminko, ale na ukor jich, protoze resime kazdou korunu uz ted.

  • Rozhodne bych byla pro miminko. My porad cekali az bude ta nejvhodnejsi doba, nyni mame zazemi, penize a vse co jsme chteli pred prichodem miminka mit, ale nyni si k nam to mimco nechce najit cestu. Chtela jsem vse stihnout do 30, ale bohuzel nakonec je mi pres 30 a mimco porad nikde. Kdybych se mela znova rozhodovat urcite bych sla do ditete daleko driv. Nikdy nevis jak dlouho to bude trvat a penize ti stejne stesti neprinesou. Drzim pesti at uz se rozhodnes jak chces hlavne at si v zivote spokojena.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 486 odpovědí a 409 676 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist