Jak se počítá menstruační cyklus?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #410917 3.7.2020 7:33

Omlouvám se za blbý dotaz, ale není mi jasné, jak se počítá délka cyklu. Když dostanu měsíčky třeba 1. června a pak 28. června, tak jsem měla cyklus 27 nebo 28 dní? Je 28. června první a zároveň poslední den cyklu? Nebo když to dostanu takhle po 28 dnech, tak je 28. června první den nového cyklu, a předchozí cyklus tedy trval 27 dní (od 1. do 27.?)
Přijde mi, že pak je celé řešení délky cyklu zbytečné, když to každá počítá jinak. Stejně jako to, že když dostanete MS večer, tak to někdo bere, že jí dostal až následující den a někdo ne (na to jsem se už ptala). Měla by pro to být jasná pravidla.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ja spis nevidim duvod proc to takhle na den nasilne hrotit, telo neni stroj a je uplne normalnj kdyz cyklus neni na den presny..:-o
    Abych ale odpovedela i na otazku, ja to beru tak ze pokud bych MS dostala 1.cervna (at uz vecer nebo rano) beru to jako 1.DC. pokud dostanu dalsi 28., Bude to pro me znova dalsi 1.DC.

  • 28.června je 1.den následujícího cyklu.
    poslední den předchozího cyklu je 27. června -> cyklus má délku 27 dní.

    pokud dostanu ms až večer tak si to třeba zapíšu jako poznámku, že to bylo až večer.
    ad pravidla - každý žena to dělá tak jak to vyhovuje hlavně jí. pokud jí stačí, že ví, že ten den (bez ohledu na to v kolik hodin) dostala ms tak prostě jí je jedno, že to bylo večer.
    pravidla jsou, ale ani Dr se mně nikdy neptala, zda sem tu ms dostala až večer a zadala si to do kalendáře až následující den.
    takže dělej si to jak to vyhovuje hlavně tobě ale pak by to mělo být konzistentní - pořád stejné - ne že jednou si zadáš, že když ms začala večer tak jako začátek dáš až další den a příště ve stejném případě, že to začalo v ten den.

  • HaSha3.7.2020 7:54

    Gynekolog se tě bude vždy ptát na první den cyklu... tedy u 1. cyklu 1. červen a u druhého 28. červen. Je fakt, že individuálně mohou ženy třeba vnímat např. špinění a zapisovat jinak, ale pro "řešení cyklu" není důležité, aby to všechny dělaly stejně, ale aby každá jednotlivě dodržovala pořád svůj stejný systém. V tom je přeci ten smysl, abys byla schopná říct, že se u tebe něco změnilo, kdyby něco. Tělo nefunguje jako hodinky, ale měla bys prostě znát to svoje! Není to srovnávací zkouška, tak nevymýšlej statistiky, ty jsou skutečně zbytečné.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 184 otázek, kterým se dostalo 271 423 odpovědí a 409 657 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist