Jak se jinak chránit před otěhotněním?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #78686 9.12.2012 9:34

Ahoj holky,
hormonální antikoncepci bohužel ze zdravotních důvodů nemůžu a ani nechci brát, kondom mi nevím proč dráždí sliznici a jakékoliv spermicidní mastičky a globule mě pak při sexu hrozně pálí :( Je nějaká ještě jiná možnost jak se chránit? Hormony do sebe cpát nechci, je mi 18...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, nevím, co by tě tak na kondomu mohlo dráždit... Je možné, že máš alergii na latex, v tom případě bych zkusila bezlatexové kondomy, jsou sice dražší, ale pokud nechceš ani HA, ani dítě, ani bla bla, tak holt budeš muset. Ale tahle alergie je vcelku vzácná. Sama jsem si myslela, že ji mám, nakonec jsem zjistila, že mám alergii na ty sračky, co se na kondomy dávaj - tzn. různé spermicidy, lubrikanty, aromata atd. Takže pak máš možnost vyzkoušet nearomatizované, nespermicidní kondomy, nebo rovnou nelubrikované (sama jsem se je snažila sehnat, ale buď jsem neschopná, nebo je to téměř nemožné) Každ. můj gynekolog je vlastní ve velkém, tak si říkám, kde je bere. Nechceš HA, v tom tě podporuju, nitroděložní tělísko bych si nikdy zavést nenechala a pokud ti dělají problém ony spermicidy, tak by fakt stálo zato vyzkoušet nějaké jiné kondomy a klidně se zeptat v lékárně. No a konečně ti asi nezbyde nic jiného než se poradit s gynekologem. Jinak ti asi zbyde sexuální abstinence nebo založení rodiny... No a počítání plodných a neplodných dnů bych neriskovala, protože nikdy nevíš.

  • Simea9.12.2012 11:10

    pokud na sobe nepoznas plodne dny, tak jedine abstinovat.

  • ahoj, můžeš třeba nitroděložní tělísko:-)

  • naucit se poznavat plodne a neplodne dny. nemusis merit teplotu a neco pocitat, spis se zamer na sve telo, na zmeny a projevy atd. a pokud mas ms pravidelnou, tak bys to mela poznat v pohode. my jsme takhle sexualne zili asi dva roky, pak jsme se rozhodli pro miminko a teprve potom jsem zacala merit teplotu ;) jinak jeslti je telisko levnejsi nez kondomy, jak tady padlo, nevim ale myslim, ze to zase takova financni uleva nebude - ono asi zalezi na cetnosti sexu :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 525 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist