Jak přesvědčit rodiče, abych mohla spát u přítele?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #45162 18.12.2012 21:02

Dobrý den, nedávno mi bylo 15 let a mám přítele 2 roky. Rodiče přítele znají a také znají jeho rodiče. S mými narozeninami přišel i požadavek na to, abych mohla u přítele spát a nebo on u nás. Mamka o tom nechce ani slyšet. Myslí si, že k mému věku je to nevhodné atd. Beru antikoncepci a s přítelem jsme velmi zodpovědní. Nevím už jak rodiče přesvědčit, že nám nejde o tajné milování s jejich přítomností ve vedlejším pokoji, ale o to spolu usnout a probudit se vedle sebe. Občas se mi stává, že se v noci vzbudím a hledám ho. Už mě nebaví stálé dohadování s rodiči. Prosím poraďte. Jaký na to máte názor? Jak mám přesvědčit rodiče?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • No, je to opravdu ještě brzy, i když jste v sexu zodpovědní. Ale rodiče zase zodpovídají za tebe a měli by tě mít pod kontrolou, protože pokud nejsi doma, tak vlastně nevědí, kde jsi a co děláš, tím nemyslím jen sex, ale třeba i alkohol a drogy, stýkání se s pochybnými lidmi. mají tě rádi a mají o tebe strach. Asi by neradi, kdyby jim policie přišla oznámit, že se ti někde něco stalo.
    Zkus to ještě aspoň rok vydržet, buduj si s rodiči hlubší důvěru, buď k nim upřímná, plň dohody, místo hádek si s nimi povídej. I když jsi přesvědčená o tom, že už jsi dostatečně dospělá, tak mi věř, že nejsi a z tvých problémů by mohli mít vážné problémy (a hlavně trápení) právě tví rodiče.
    Možná můžeš občas rodiče zkusit uprosit na nějakou jednorázovou akci, např. Silvestr nebo nějaká oslava apod., ale musíte si určit pravidla - kdy si tě vyzvedne, kdy tě vrátí, kdy se jim mezitím ohlásíš telefonem atd.

  • JanaRad19.12.2012 7:10

    Mám dcerku téměř tvého věku - 14,5 roku. Zatím přítele nemá, ale v tomto věku bych ji u kluka spát nenechala a ani bych nebyla příliš nakloněná hormonální antikoncepci - je to hrozně velké svinstvo pro vyvíjející se tělo. Raději kondomy - obě dcerky ví ( druhé je 11 let), že v případě potřeby ty kondomy nakoupím a dám dcerám. Zatím tedy doma nemám, ale až bude mít některá z dcer přítele, koupím raději dříve, než si řeknou a dám je tak, aby o nich věděly a mohly si vzít i bez říkání. Jsem docela liberální matka a s dětmi o sexu hodně mluvím, také o menstruaci a hlavně případném otěhotnění. Ale patnáctku bych u přítele spát fakt nenechala.
    Jinak já měla první sexík v 17,5 letech a nemám pocit, že bych o něco přišla... A mimo domov jsem začala spát právě v této době, taky u přítele....

  • Tak vzhledem k tomu, že ho znají, asi ví, že bereš antikoncepci, tak moc nechápu jejich přéstup.
    Zkus se jich zeptat, proč se jim to nelíbí. Milovat se přece můžete i přes den. Na to nepotřebujete noc.

  • Taky musím souhlasit, že je to ještě brzy. Já jsem v tvém věku byla ráda, když mi naši dovolili jet za přítelem na chvíli přes den do vedlejšího města. A bohatě nám stačilo, že jsme se k sobě tulili na lavičce v parku apod. Moje mamka vždycky razila heslo: Scházejte se venku, ale dokud to nebude vážný, tak mi nikoho netahej domů. Takže u nás spali jen 2 mí partneři a to mi bylo 17 a u druhého 18 let. A u toho prvního jsem ani já nespala u něj, vždy spal on u nás. No a u toho druhého jsem poprvé mohla přespat, když už mi bylo 18 a byli jsme spolu cca 3 - 4 měsíce. A co se týče antikoncepce a sexu, tak jsem s obojím taky začala až v 18 a jsem za to ráda, protože člověk si hodně věcí uvědomuje až zpětně a když si vzpomenu na toho kluka se kterým jsem chodila v 15 - no, omlouvá mě jen to, že jsem opravdu byla mladá a blbá :-D

  • Já budu mít za sva měsíce 18 let. Nikdy jsem u přítele ani u kamarádky spát nemohla, doma musím být v 8 a myslím, že se to ani nezmění :-( přitom nekouřím, nepiji alkohol ani kávu, jsem zodpovědná... Přesto nic nesmím :'-(

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 742 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist