Jak obnovit mlíčko?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #33842 11.4.2011 8:15

Ahoj holčiny, koupila jsem si odsávačku, protože malej byl od samého začátku v porodnici krmen uměle a já chtěla aspon malinko, aby dostal i to mateřské. První odsátí nebylo tak špatné - cca 20 ml, ale od té doby pokaždé odsaju méně a méně - jak nastimulovat větší množství? (hodně piju, masíruju i čaj na podporu kojení mám - stimulace od malého je jen tak minuta tahání, pak usíná). Pokud bych přicházela o mléko, lze je ještě vrátit, nebo je to až do dalšího těhotenství nenávratné? Díky

Odpovědi správkyň témat

  • Ahoj,

    určitě se to dá. Množstvím se zezačátku nestresuj- nejdůležitější je ta stimulace. Takže pokud budeš pečlivě a pravidelně odsávat, tak se za dva tři dny začne mléka dělat víc a víc. Není to hned- proto jsi odsála těch 20ml a pak míň.. pokud vydržíš tak za dva tři dny už to bude stoupat.

    Zkoušela jsi dát mimi k prsu? Asi je dokromovaný lahví, ale i přesto jsou děti, které se rády přisajou. I mimi ti může hodně pomoct- necháš ho pít a pak ho normálně nakrmíš jak je zvyklej. Sání miminka je totiž na onovení tvorbu na prvním místě. Ale pokud nebude chtít, tak to jen občas zkus.. a odsávej odsávačkou.

    KAždopádně se to na 100% dá- i když už v prsech není ani kapka a začne se odsávat, tak obnova možná je.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Obrátila bych se na nějakou laktační poradkyni, také na internetu si můžeš dohledat třena www.kojeni.net
    v databázi otázek a odpovědí, nebo vsekci příběhů, kde se dovíš, že nic není nemožné...

    Také musíš vědět, co chceš, jestli chceš miminko krmit z lahve odstříkaným mlékem nebo se chceš navrátit ke kojení z prsu, kde hodně záleží, jak miminko bude ochotno spolupracovat, každopádně, pokud chceš toto, tak musíš nekompromisně přestat používat láhev a zarazila bych i dudlík (který třeba mým dětem hodně kazil techniku sání), a začít dokrmovat alternativně (nejlepší by byl suplementor).

    Každopádně tak jako tak, když nesaje dítě, měla bys odsávat v pravidelných intervalech co 3 hodiny ve dne v noci odsávačkou 20 minut , ať něco teče či ne-je to náročné, ale mělo by se vyplatit, určitě by ti laktakční měla konkrétně poradit, jak se připravit na odsávání a jak používat odsávačku, aby sis nezničila prsa (jak regulovat např. tah sání, aby co nejvíce připomínal taqh miminka). Prso dítěti nabízet-před odsáváním a hlavně v noci, kdy bývají děti ochotnější..

    Dále je vhodné si určit přesnou dobu, kdy tento vysilující postup podstoupíš, ideální by bylo týden-14 dní a uvidíš, jestli si prsa na odsávání zvyknou a povede to ke zvýšení laktace nebo ne, být tebou, tak bych se pilně snažila, ale nelpěla na výsledku, pokud jseš toho jen trochu schopná, protože stres blokuje tvorbu mléka.
    Když tato doba uplyne, budeš vědět, žes udělala vše co mohla a pak můžes s klidným svědomým dát flašku s UM, případně s kombinací UM a mateřského

    Jo a 20ml na jedno odsání vůbec není pro začátek špatné, ba naopak, je to super výsledek.

  • Ahojky,poradím ti mé oblíbené stránky www.kojeni.net.Mně hodně pomohly,malá mi při kojení usínala,ale zvládly jsme to.Držím palečky.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 615 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist