Jak neztloustnout při těhotenství

Otázku položila: Bývalá uživatelka #42118 14.12.2012 12:12

Dobrý den,

zajímala by mě jedna věc. Jím zdravě, ale i tak mám váhu 58kg při výšce do 160cm. Teď jsem v 7.týdnu těhotenství a strašně se bojím, když budu jíst i svačiny, že hrozně přiberu a to při mé výšce by vypadalo dost hrozně. Můžete mi někdo poradit? Jaké jsou třeba cviky v prvním trimestru? Mám spíše problémy se stehny a zadkem, tam se to vždy nahromadí :-(. Děkuju moc!!! Karolína

Ahoj, děkuji všem za Vaše komentáře. Mám takové dotazy, protože jakmile bych si dala jen kousíček čokolády, budu mít kilo navrch (myslím před těhotenstvím). Je fakt, že chutě mám, ale šílený na rajčata a zeleninu jako takovou, takže večeře mívám zeleninové saláty třeba s rybou, tuňákem nebo masem. Jinak na sladké nejsem, ale je fakt, že to, kolik přiberu, sice trošku ovlivním, ale asi ne tak, jak bych si přála. Jsem na začátku a přijde mi, že už ted jsem jako "koule" :-D Běh jsem nikdy nemusela, takže ten opravdu praktikovat nebudu, nicméně jsem zvyklá chodit na procházky s pejskem. Jen jsem si myslela, že třeba něco je na zpevnění zadečku a nohou, co miminku neublíží, ale budu se řídit Vašemi zkušenostmi!!!Děkuji Vám všem za reakce, moc si toho vážím.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • tak tohle bych v těhotenství vůbec neřešila !!! a nějaký cvičení v těhotenství maximálně jogu !!!!

  • Jejdanánku..v těhotenství prostě přibereš a pak to půjde dolů :) žádnej stres :) já měřím 164cm a už vážím 65 kg (mám nahoře už skoro 10kg )a to jsem jen lehce za půlkou :D a počítám že ještě dost naberu :D ale hlavně že bude maličká zdravá :)

  • V těhotenství je normální že přibíráš, být tebou bych se tim tolik netrápila. Po porodu se zas tělo dá do původního stavu. Já osobně bych se bála cvičit abych mimi neubížila :D

  • Pokud jsi zvyklá cvičit nebo běhat, tak to dělej klidně dál celé těhotenství, pokud ti to nebude dělat nějaké problémy. Hlavně se neomezuj v jídle (nemyslím tím, aby ses přežírala... ale spíš jez normálně na co budeš mít chuť).

  • Cvičení v těhotenství je dobrý s mírou na udržení kondice k porodu, ale rozhodně ne intenzivní cvičení na udržení váhy :-p Co se týče přibírání, to je dost individuální... Je to dáno i dost geneticky... Někdo má velké miminko, hodně plodové vody, větší placentu, tudíž i větší bříško. Jiné maminky naopak mají bříško malé až do porodu. To dopředu neodhadneš a nic s tím nenaděláš. Já mám 158 cm a bříško v 36tt teda pořádný, takže si připadám jak medvěd. Ale to máme prostě v rodině. Nicméně mám zatím 9 kg nahoře, takže to jde asi všechno jen do břicha a to po porodu snad půjde pryč :-p

    Nejlepší je asi se prostě nepřežírat, pokud chceš během těhotenství zdravě přibírat. Nenechat se ovládat těhotenskými chutěmi a nesežrat vše, co ti přijde pod ruku. A k tomu se s rozumem hýbat. Nicméně ani to ti nezaručí, že nepřibereš třeba víc než bys chtěla. Ono si to tělo prostě stejně udělá po svém. Nicméně pokud budeš jíst zdravě a hýbat se, tak ti ta kila po porodu půjdou určitě mnohem lépe dolů, než když se budeš cpát dorty a hranolkama a válet se u televize. Rozhodně ale teď nedrž nějaké šílené diety a necvič jak o život, to by miminku určitě moc neprospělo. Všeho s mírou :-)

  • venysek14.12.2012 13:33

    Já bych to taky v těhu neřešila. Sama už mám velkou nadváhu a v do 5. měsíce jsem nejdřív 4 kg zhubla a pak 2 přibrala a to se nijak neomezuju. Tak se soustřeď na mimi a na váhu se vykašli :-)

  • Karol neboj, já jsem v těhotenství přibrala jen asi 9 kilo, je pravdou, že jsem od 17 tt byla na dietě kvůli cukrovce, ale právě s touhle dietou jsem jedla, řekla bych snad i víc než před tím .... snídaně, svačina, oběd, svačina, svačina, večeře a druhá večeře .... a stejně jsem moc nepřibrala a hlavně po porodu s kojením a pohybem kolem prcka to jde krásně dolu .... Já mám po dvou měsících od porodu dole 14,5 kg, takže jsem vlastně -5,5 kg. Nestresuj se váhou a užívej si těhotenství a hlavně ať je miminko zdravé.

  • Hele, pocit že si na začátku hodně nabrala může být zadržovaná voda v těle. Během těhotenství je to úplně normální a může ti to tu váhu taky vyhnat o něco výš. Ale to po porodu bude hned pryč. Já to řešila stejně jako ty... Co píšeš, máš asi podobnou postavu a problémy jako já. Taky mi to jde do zadku a stehen... Ale ty můžeš v pohodě posilovat celé těhotenství až do porodu. Já si takhle večer u televize každý den chvíli cvičím... Takové ty posilovací cviky, kdy zvedáš pánev, nohy, dřepy apod. Mimo jiné posiluješ i pánevní dno, což se bude hodit k porodu :-) Dlouhé procházky jsou taky ideální po celé těhotenství. Můžeš zkusit vygooglit i cviky z těhotenské jógy, ta je taky fajn. Na netu toho najdeš hodně. Jenom bacha na posilování bříška, to by se nemělo.

  • ahoj, každé těhu je jiné a každá sme jiná. já v prvním těhu (výška 160cm, váha před těhu 54kg) přibrala 19kg. bylo to dost, ale nikdy už sem se nedostala zpět na váhu 54kg, i při váze 60kg sem byla postavou stejně jako před prvním těhu. tedka ve druhém těhu sem přibrala 8kg (před těhu 68kg).
    opravdu bych tohle zase tak moc neřešila. když máš chut na kousek čokolády, tak si ho dej. pokud to nebudeš přehánět a jíst tabulku čokolády denně, tak je to v pohodě. a po ukončení šestinedělí to pak začneš dávat dolů - ona péče o mimčo, nevyspání a kojení udělá své.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 233 otázek, kterým se dostalo 271 621 odpovědí a 409 755 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist