Imodium v těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #270821 14.10.2019 23:04

Dobrý večer, mám bohužel drazdivy tracnik a pozdereni na crohnovu nemoc, ovšem než byla všechna vyšetření - otěhotněla jsem.
Nyní jsem ve 13 týdnu, ale od začátku těhotenství musím brát 3-4tbl denně imodia, jinak jsem naprosto nepoužitelná, prujmy, křeče, je mi zle,....
všude jsem se docetla, že sice nejsou žádné prokázané studie že by nějak ohrožoval plod, v 1 trim., tedy doporučený není, jen na zvážení doktora. Gynekolog mi řekl, že pokud musím, ať beru, že lepší než se trápit denně bolestmi atd... čeká mě 1 screening a strašně se bojím že jsem tím miminku zapříčinila nějaké vady, nebo nemoc... zatím je vše ukazkove jak má.
Má někdo zkušenost? Děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • WojKa15.10.2019 6:50

    Většina léků není v těhotenství doporučena a to z důvodu, že nejsou studie na těhotných. Otázkou je, jestli je to opravdu nutné a není žádná vhodnější varianta, která by byla lepší. Ale pokud to gynekolog povolil, tak by to snad nemělo tolik vadit, nicméně by to chtělo řešit opravdu jinak, protože do sebe tlačit celé těhotenství tolik imodia nebude úplně ok.

  • macicekkajik15.10.2019 8:25

    Jak říká doktor, lepší imodium než bolesti, které mohou ublížit plodu více. A tím, že se stresuješ také miminku nepomůžeš. Uklidni se, vše řeš s lékaři a mysli na to, že miminko bude zdravé. A navíc v 1. trimestru je to buď a nebo. Držím palce, ať miminko roste a jste zdraví.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 203 otázek, kterým se dostalo 271 499 odpovědí a 409 689 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist