Hubnutí při kojení

Otázku položila: Anonymní uživatelka #393183 11.3.2022 9:10

Mám takovej klasickej dotaz ....jak zhubnout? Když kojim. Krom toho, že "nežrat" 😀
Co jsem doma na MD tak jsem 12kg přibrala a je hrozný, že mám pořád hlad. Chodíme na procházky apod ale nikdy jsem nebyla úplně sportovní typ

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Taky nejsem sportovní typ, nikdy jsem běhala, nechodila do posilky, nejedla jen samé "zdravé ",protože mi to přijde při kojení totálně k ničemu, když nemám pravidelný spánek, nemám klid a timpadem nemám ani energii s tím něco dělat. Začala jsem jen pomalými krůčky a to, že jsem přestala pít kávu, ke které jsem vždy prihodila něco sladkého. Potom jsem přestala ponocovat a určila si pravidelnou dobu pro spánek (ten ještě pořád nemám vychytaný), abych se dostala ze spánku o 4 hodinách na spánek dlouhý aspoň 6 hodin. Není to o tom, že by malý nespal,kdeze...spí jak zabity. Ale mám za poslední roky tak rozhozený spánek, kdy jsem třeba od 5 vzhůru, totálně vystavěná. Jdu si po obědě lehnout a vydržím např spát 20 minut. Pak jdu zase s dětmi ven, kdy jsem vystavěná a v 19:00 padám na hubu. Když dám děti spát, pak jsem plná energie, aspoň na hoďku, kdy si dělám své věci. Pro mě je základ spánek. Pokud ho nemáš ok, můžeš běhat a být jen o salátech, stejně nic nezhubnes. Aspoň má zkušenost. Lepší je dělat menší krůčky, ale trvale a nečekat, že během měsíce bude 10 kg dole. Mě trvalo asi půl roku než jsem dala dolů aspoň 15kg z vyssi váhy a prepla jsem hlavu do režimu, kdy na sebe nekladu tak vysoké nároky, abych měla depky, že nejsem modelina. Studuju si občas různé diety, potraviny, ale opravdu mě netrklo nic, co by zázračné pomohlo. Chce to pracovat i na psychice.

  • Francy11.3.2022 12:15

    Nevím, jak je to v období kojení 🤷‍♀️ Ale normálně platí, že když máte stále hlad, tak máte velmi nevyváženou stravu. Například když máte hodně chuť na sladké, tak přijímáte málo bílkovin. Jíst zdravě neznamená vyřadit napořád čokoládu, nedat si kávu nebo rohlík, ale jíst vyváženě, tzn. dostatek bílkovin, sacharidů, cukrů, vlákniny i tuků. Nastudujte kalorické tabulky a jejich blog a uvidíte.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 515 odpovědí a 409 718 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist