Hubnutí

Otázku položila: Anonymní uživatelka #425888 30.9.2020 8:09

Je mi 20 let, měřim 160 cm a z 65 kg jsem zhubla na 40 kg za 3 měsíce, jedla jsem jen jedno ovoce denně a jednou za měsíc jsem si ráno dala müsli s mlékem nebo vajíčka
Chtěla bych přibrat 10 kg, chci mít 50 kg, jen nevim jak mám jíst, abych nabrala jen 10 kg a víc už nic, nechci mít zas 65 kg, max 50 kg, víc ne

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Petrakim30.9.2020 9:28

    To máte hezky rozhozený metabolismus po takové kůře. Raději bych nabírala pod dohledem vyživového specialisty nežli na vlastní pěst - ono se to snadno převrhne v přejídání a nadměrné přibírání. Tělo je nyní vystresované, protože dojít na 40 kg při výšce 160 cm není zdravá váha. I těch 50 kg může být hraniční.

  • no tak to bude dost těžké, pokud jsi se dostala na tu váhu tím, že jsi takhle hladověla.
    ve chvíli, kdy začneš více jíst se začne tělo bránit před dalším hladověním ukládáním všeho co dostane.
    25 kg za 3 měsíce je nezdravé hubnutí a nese sebou následky - jojo efekt. takže pokud jsi jen vyřadila jídlo, ale nepřidala pohyb, zpomalila jsi metabolismus natolik, že bude několik týdnů trvat, než ho opět nastartuješ. a to bez rozumného a přiměřeného pohybu nepůjde .
    já za 3měsíce zhubla 10 kg a i to se mi zdálo poměrně rychlé hubnutí - bez výrazné změny stravy (omezení sladkých nápojů a méně sladkého celkově), zařazením více pohybu, který mi vyhovoval.
    měla by jsi ve tvém případě spíše kontaktovat odborníka, protože tvoje stravování je spíše jak u anorektičky a vrátit se na normální stravování bude i v hlavě. a upnout se na nějakou konkrétní váhu je celkem i nesmyslné.
    65kg nebudeš mít tím, že se budeš stravovat rozumně, ale tím, že neděláš věci správně. ale ted to bude běh na dlouhou trat a svému tělu jsi dost ublížila a bude se muset s tímto šokem vyrovnat. a ani 65kg není pro výšku 160cm tragédie )pokud by jsme vzali do úvahu BMi) - pro mně to je +- můj cíl, protože vím, že pod 60kg mít nemůžu jinak si připadám jak kostra.

  • A můžu se zeptat, kde jsi přišla na to že 65kg je moc? Místo hubnutí jsi měla jen víc sportovat, abys zpevnila. A jak tu je řečeno, bez za poradcem jinak prijede s moc....a dostaneš se do začarovaného kruhu. Aby to s tebou nedopadlo že budeš mit poruchu prijmu potravy.

  • Divím se zda se ti nezastavila MS.já měřím 155cm,ale před druhým těhotenstvím jsem měla 45kg díky lítání okolo starší dcerky a bezlepkové dietě a už jsem měla varování od gynekoložky,že víc váha klesnout nesmí jinak bude problém. Prošla jsem i mentální anorexií a ty ji máš poruchu příjmu potravy jak vyšitou, doporučuji vyhledat psychologa,protože pro nic za nic jsi nehubla. a už jen to,že chceš mít max 50kg je na pováženou.z tvého nejezení nemůže mít tělo energii. A osobně bych neřekla,že 65kg při výšce 160cm je moc. teď mám při výšce 155cm váhu 52kg, 2 děti za zadkem, 40 na krku a lítání od rána do večera. Začni pomalu jíst přiměřeně a časem do toho přidej i pohyb.

  • lucka1426.10.2020 10:37

    Hlavní je se z toho neustálého hubnutí také nezbláznit a občas si dopřát něco dobrého k snědku jako odměnu za pevnou vůli, takto to aplikuji já a rozhodně nepřiberete ani gram tím, že si dáte jednou za čas sušenku. Pak tu jsou lepší formy odměn, jako nějaké chutné doplňky stravy, já bych třeba doporučila od Herbalife https://produkty.herbalife.cz/regulace-hmotnosti/formula-1-o

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist