Hroutí se mi manželství :-(

Otázku položila: Bývalá uživatelka #22211 10.3.2011 12:36

Ahoj holky, tak jsem ještě dopoledne byla šťastná, že jsem konečně těhotná (potřetí), ale teď jsem se dostala do situace, že nevím, jak dál. Manžel mi oznámil, že jestli si miminko nechám, že ode mě (a našich dvou dětí) odejde. Prý to myslí naprosto vážně a třetí dítě nechce. Miminko si strašně moc přeju, ale nechci naše děti připravit kvůli tomu o tátu, i když vím, že když dám mimi pryč, že to z mojí strany bude manželství udržované jen kvůli dětem. Pokud si mimi nechám, tak na 3 děti budu sama a to určitě po finanční stránce nezvládnu. Vůbec nevím, jak dál. Poraďte, prosím :(

Holky, moc díky. Abych to shrnula...vím, že manžel moc dítě nechtěl, měla jsem s tím počítat, jak se bude chovat, ale zároveň, pokud si byl na 100% jistý, že ho nechce, tak se měl chránit jinak nebo úplně. Pokud půjdu na potrat, tak bude vše z jeho strany jako dřív, ale bohužel ne z mojí, takže se časem stejně rozvedeme, protože mu to nikdy neodpustím... a pokud si mimi nechám, tak odejde manžel hned a v lepším případě bude doma hodně nepříjemnej...Dřív jsme mimi řešili, ale prostě jsem to brala tak, že když riskuje, že s tím prostě počítá...
Moc díky za všechny odpovědi :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Teď to bude asi mimo mísu a asi to moc v tvé situaci nepomůže, ale vlastně to s tím dost souvisí. Právě čtu knížku, jmenuje se Proč pláčeš, Miriam? A je celá o postabortivním syndromu, tedy o dopadu interrupce na psychiku ženy a jejího okolí, včetně otců těch potracených dětí. A je to dost hrozné čtení. Otázkou je, pokud na interrupci půjdeš, zda vůbec někdy budeš schopna to manželovi odpustit a zda se vaše manželství stejně nerozpadne.

  • Ahoj mamos, už jednou jsi to řešila, pamatuješ? Musíš si ujasnit co a jak chcete oba, proč jste spolu a jestli si tak trochu nelžete již delší dobu. Proč je to tak striktní ano ne, byl u toho taky tak co řeší? Nebo jsi to navlíkla tak nějak jinak? Chlapi jsou různí, já být tebou promluvím s ním ve smyslu, že si nenechám vyhrožovat, pokud tě a děti má rád, nepůjde, pokud nemá půjde časem stejně. A být sama, dvě nebo tři je skoro už jedno. Musíš vědět co chceš ty a mluvit o tom s ním narovinu. Nenechat se zahnat do kouta, každá jsme osobnost a nikdo nám nemůže diktovat uděláš to nebo ono. Ať uděláš cokoliv, bude to tvá volba a pokud půjdeš na potrat kvůli chlapovi, nezůstaneš s ním,bude to mezi vámi jako zeď a pokud on to tak chce, nestojíš mu za moc.

  • Ty bláho, čučím jako vyoraná!!! A on nevěděl o tvém úmyslu otěhotnět, nevěděl, že se nechráníte, že se o mimi snažíte??? Z vlastní zkušenosti z dětství vím, že udržovat vztah kvůli dětem je "blbost" - někdy je prostě lepší když ti dva, kteří si nerozumí, jdou od sebe (děti nejsou slepé). Ale pokud zase finančně 3 děti nezvládneš sama... To je tak strašně těžké a smutné... Ach jo!!! Opravdu bys to neutáhla sama, s alimenty a nějakými příspěvky???

  • Holka, těžko radit, jde o to , jestli tě má rád a jestli ano, přijme jak třetí mimi, tak tě nemůže nutit do potratu. Já osobně bych to probrala jak s ním, tak s našima, páč vím, že mě by v tom rodiče nenechali. A jestli je s tebou kvůli dětem, stejně ti dřív nebo později odejde a čím déle se tak stane, možná lépe pro děti, ale hůře pro tebe. Ale je to v podstatě o vaší komunikaci...držím moc palce a hodně štěstí!!!

  • Ahoj Moni, opravdu to je tak špatné? Když se vám narodil syn, tak to taky nemohl rozchodit. Není to jenom nějaká neuvážená reakce na informaci, že bude potřetí táta, kterou musí teprve nejdřív pobrat. A nebo má strach, aby vás všechny uživil? Jediné, co teď můžeš udělat je si s ním v klidu sednout a všechno to znovu probrat. Ale ten potrat bych nechala opravdu jenom jako krajní řešení. Třeba bys to zvládla i bez něj za výpomoci maminky, pokud se neumoudří. Držím Ti pěsti.

  • Ahojky,si v hodně blbý situaci,a i když bychom ti všechny rády pomohli musíš se rozhodnout jen ty sama,tvuj manžel je s prominutím vul,že tě vydírá takovým zpusobem,to je snad pro ženu nejhorší,věděl že dítě chceš a jen ti ubližuje,ale já bych na potrat nešla,ještě pokud píšeš že bys to finančně zvládla,vem si kolik žen se snaží o mimiško a nedaří se jim to a nebo když se jim to podaří tak o něj příjdou,to je muj případ:-(:-(vem si že už třeba nikdy dalšího prcka čekat nebudeš.A pokud to od tvého manžela není jen záminka aby mohl odejít,a má tě rád tak neodejde,ale pokud pujdeš na potrat a zustaneš s ním v životě mu to neodpustíš a stejně by šel váš vztah od desíti k pěti.Rozhodnutí je samozřejmě na tobě a já ti moc přeju aby se umoudřil a vzal ty hnusné slova zpátky a byli jste štastní v pěti.

  • A manžel třetí miminko nechtěl?

  • full.avl10.3.2011 14:16

    ahoj, tak to je mi líto, ale stejně mě napadlo, proč když nechtěl 3 dítě, tak proč nepoužil ochranu? Je mi to líto, nedokáží si představit být v této situaci a věřím, že je to hodně těžké.. Přeji pevné nervy. Hodně štěstí, ať je tvé rozhodnutí jakékoliv.

  • to jsem teda zvědavá jak to dopadne, ale myslím že řešit to přes sms je dětinské, pokud o tom nechce ani mluvit, tak bych chtěla znát důvod. Pokud chce odejít tak bych ho nechala at jde, myslím že pokud nemá kam jít, tak neodejde (myslím tím jinou ženskou) na potrat bych nešla nikdy v životě, obzvlášť když jste manželé a to dítě jste oba chtěli (předpokládám, že věděl že nebereš prášky) Asi jste to měli vykomunikovat více už dřív, ale ted je pozdě bycha honit. drzim pesti at to dopadne dobre pro vsechny zucastnene.

  • Mymosku, je mi to moc líto, co musíš v těchto chvílích řešit. Tvůj manžel věděl, že dítě chceš, pokud n jej opravdu nechtěl, tak si měl dávat pozor. A nedával, jinak bys nebyla těhotná. Pevně věřím, že je to momentální zkrat a časem se to srovná. Je to ale hrozné vydírání. Kdyby jsi na potrat šla ( jen čistě z přání manžela ), tak se ti to z hlavy nevymaže a těžko říci jak by pak dopadlo vaše manželství...Já byla na semináři post abortivní syndrom. A to tam vypovídaly ženy, které na potrat chtěly a co to s nimi udělalo. Myslím, že ty jsi rozhodnutá a myslím, že jsi rozhodnutá správně. Nenech se zatlačit so kouta, byť by to bez manžela bylo hodně těžké.

  • ahojky...jak to jen mohl vypustitz pusy??...tak to te asi nemiluje! ja na tvojem miste bych si mimco nechala...nikdy bych si neodpustila ze bych si mimco nechala vzit a pak stejen po nejake dobe by odesel...podle me si hleda jen zaminku....dej mu najevo ze ti nikdo nebude rozkazovat....sice ¨nejsem jeste bohuzel matka, ale uz se na tom pracuje, ale z povidani je matersky cit neco vice nez laska mezi zenou a muzem...na lasku jednou zapomenes ale na to ze jsis nechala vzit dite kvuli debila...sprominutim nezapomenes nikdy! drzim palce aby to vse dopadlo dobre:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 208 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist