Hormonální tělísko

Otázku položila: apikova 30.6.2022 22:59

Ahoj, je mi 17 a mám dlouhodobý vztah s přítelem. Kondomy nám nevyhovují a HA mít nemůžu, protože mám Leidena, takže spolu spíme bez ochrany, což nám zatím vychází, ale vždy se po tom stresuju a vím jak je to riskantní. Chci se zeptat jestli někdo nemá zkušenost s hormonálním tělískem, popřípadě jestli k tomu stačí pouze písemný souhlas rodičů (rodiče to se mnou jinak odmítají řešit). Předem díky!

Sex

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • stupidiack1.7.2022 11:13

    Tělísko není vhodné pro tak mladé holky. Většinou se dává až ženám po porodu. Spát s klukem bez jakékoliv ochrany je fakt risk. Je to jen otázka času. Kondomy nevyhovují vám oběma nebo jen příteli? Je to nejjednodušší a nejlevnější antikoncepce.

  • Zkus si nastudovat symtotermalni metodu. Chvíli to trvá, než se ji naučíš, ale v neplodných dnech nemusíš nic řešit a v plodnych zkusit spermicid a pesar. Pro mě to je nejlepší volba. Uvidíš jestli i pro tebe.

  • Annie9991.7.2022 23:48

    Měla jsem hormonální tělíska od 18/19 nejsem si teď přesně jistá a existuje plno verzí na výběr... hormonální/nehormonální, na 1 rok/na 3/ na 5, pro ženy po porodu, pro holky co neměly děti,...
    Takže to že se říká, že tělísko je jen pro ty, co rodily, tak to je blbost🙂
    Já konkrétně jsem měla tělísko na 3 roky (které se dalo prodloužit na 5, ale měla jsem ho asi 3 a půl roku) a to hormonální + dítě jsem neměla.
    A mohu jen doporučit. Zavádění je nepříjemné (ale každý to má jinak) a musela jsem si pak dát tabletku a jít spát, protože jsem pak měla fakt křeče, ale po spánku dobrý. Menstruaci jsem pak měla přesně na čas +-den, a vyndávání nebolelo vůbec. Sem tam se stane, že třeba můžeš po vyndání pár dní krvácet (to se mi stalo den po vyndání a trvalo 3 dny). Ale už jsem v mém okolí radila, ať do něj jdou, protože v něm nevidím žádné negativum...navíc cenově to vychází mnohem lépe, než měsíční antikoncepce, v jakékoliv formě.

  • Simona018.7.2022 17:48

    Ahoj od 17ti jsem mela hormonální tělísko Jaydees a už nikdy víc. Měla jsem ho rok a půl, potom jsem musela na vytažení v narkóze, protože nebyly vidět šňůrky. Ten rok a půl bolesti byl hrozný, měla jsem neskutečné křeče. Po vytažení se vše zlepšilo, takže za mě určitě ne :-)

  • a co takhle zkusit spermicidy nebo pesar, případně jejich kombinace?
    pořád jsou v tom tělísku o kterém píšeš hormony, tak je otázkou, co by ti to mohlo udělat. nehledě na další věci které s tělískem souvisí.

  • A jak to s tebou mamka řeší?:)

  • Nestresuj se a vyprdni se na to :-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 714 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist