Hormonální profil a jiné vyšetření "jen tak" od dr?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #286987 13.4.2020 9:13

Ahoj holky, chci se zeptat, udělá mi gynekoložka hormonální profil a všechny jiné typy odběrů či testů, které se dělají při zjišťování plodnosti? Vím, že se to dělá po roce snažení, ale myslíte, že by mi to udělala i "jen tak" už teď? Tím "jen tak" myslím, že bych si to zaplatila, o to mi nejde, spíš jestli si o to vůbec můžu říct.... Kamarádka mě třeba uklidněje, že její známá i bez menstruace otěhotněla a že pravidelný cyklus není podstatný k otěhotnění.....to chápu, podstatná je ovulace a DLOUHÁ lutealni faze....a ja si nejsem jista ničím z toho....
A podotázka - prosím vás, když byl můj partner před 8 lety plodný (důkazem je dítě :-D) a těžkou nemoc si prodělal PŘED dítětem, po dítěti měl lymskou boreliozu a asi 20 let od té těžké nemoci bere tak 5 léků denně....a těch 8 let v kuse má notebook v klíně.... a má přes 40 let, takže i věk postoupil... bývá to tak, že plodný zůstane plodným?
Děkuji moc

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tvuj dotaz mi prijde zmateny. Mas nejaky problem kvuli kteremu bys resila HP?
    To co pises s tim muzem.... nejsem si jista jestli borelioza plodnost snizuje, manžel ji prodelal a o 4 mesice pozdeji jsme pocali dite. Krom toho jsme posilali i vzorek na spermiogram a byl nadmerne plodny. Jinak muj nazor je ten ze nejen počítač ale i zivotno styl jako takovy ma na plodnost vliv, takze tezko rict.. navic Je plodnost a plodnost - nevim jak to rict - i muz s problemem se spermiemi muze normalne pocit dite stejne jako nadmerne plodny muz. Jinak my se snazili hodne dlouho a i presto se podarilo az po temer trech letech, i kdyz jsme dle lekaru byli oba v poradku.

  • Pokud ti jde o to, aby jsi měla udělaný profil, můžeš si to jako samoplatce objednat v laboratoři. Např.medila má spoustu možností co si objednat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist