Hormonální Antikoncepce

Otázku položila: Bývalá uživatelka #182644 26.7.2018 16:05

Ahoj mám otazku ohledně HA. Zažila si některá z vás, že jste nemohli HA kvůli hrozbě že by vam hormony mohly přivodit trombózu?( Popř. jiné onemocnění) Mě doktor oznámil, že budu muset na hematologii, aby zjistili jestli nějakou třeba méně hormonální antikoncepci budu moc užívat, samozřejmě mi i oznámil, že mohu patřit k ženám co nemohou vůbec žádnou HA. Pokud některá z vás má takový problém nebo aspoň podobný jakou uživaté HA? Děkuji. :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Neuzima HA koli zdravotnym problemom. Nevidim v tom ziaden problem, su i ine sposoby ochrany, ako do speba pchat umele hormony, ktore uplne rozladia zensky organizmus.

  • Carrie00726.7.2018 17:37

    Taky mám Leidna, antikoncepci neberu, co mi ji zjistili, děti už dvě máme a další neplánujeme, takže používáme kondomy. dr mi sice doporučil nehormonální tělísko, ale to se mi nezamlouvalo pocitově...

  • Burda26.7.2018 16:31

    Mám Leidenskou mutaci a nemohu vůbec žádnou hormonální antikoncepci. Ochranu žádnou nemáme, děláme děti. Pak teprve budu řešit antikoncepci. Ale myslím si, že je možnost nehormonálního tělíska.

  • stupidiack27.7.2018 10:36

    Kamarádka nemůže užívat HA právě kvůli trombóze. Navíc je kuřačka, což by to komplikovalo (hodně žen kuřaček to nebere v potaz). Sice nemohli mít dítě přirozenou cestou a několikrát byli na umělém oplodnění, ale určitě se předtím nějak chránili a chrání i teď. Upřímně, je to i trochu "štěstí", když se někdo nemůže cpát hormony a je "nucen" hledat jinou variantu. :-)

  • Mám Leidena, takže po několika letech co sem brala HA mi ju doktor najednou zakázal. Skoro rok jsme s přítelem používali jen kondom, ale přišlo nám to hrozně nepraktické, tak sem si nechala zavést tělísko Mirenu (pouze lokálně hormonální, do krve to nejde) a byla jsem nad míru spokojená :-) po 3 měsících od vyjmutí jsem otěhotněla :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 515 odpovědí a 409 718 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist