Hormon FSH vyšší a výběr centra asistované reprodukce

Otázku položila: Anonymní uživatelka #266739 6.12.2021 22:12

Zdravím,
před 4 lety jsem prodělala onkologické onemocnění, které bylo léčeno chemoterapií. Před tím mi byla odebraná vajíčka. MUDr. u které jsem se tehdy léčila mi říkala, že můžu zkusit po více jak 3 letech otěhotnět přirozen, což už bych nyní s odstupem času od chemo mohla. Tak jsem v květnu letošního roku vysadila HA. Poté jsem byla očkovaná na covid a od září se ms nedostavila. Těžko říct, zda je ms nepravidelná ještě po prodělané chemoterapii, nebo zda k tomu přispělo očkování.
Antimülleriánský hormon (AMH) mám nízký (zjistěn z krve v září 2021). Na kontrole na gyn vše ok, akorát mám prý nízkou (tenkou) děložní sliznici. Lékařka mi pro jistotu odebrala ještě hormon FSH, který mi vyšel 46. Což je prý hodně, v mém případě se prý jedná o ovariální selhání, vaječníky jsou v útlumu. Je mi 30.
Mohli byste mi prosím poradit, jak můžu FSH snížit, aby vaječníky pracovaly a abych jednou mohla otěhotnět přirozeně?
Příp. pokud je pro mě přirozené otěhotnění už nemožné, jaké centrum asistované reprodukce byste mi prosím doporučili? Váhám mezi Pronatal Repro a ART na Jihu Čech.
Děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik7.12.2021 9:01

    Pro správnou funkci hypofýzy, kde se FSH tvoří, se doporučuje užívat produkt Maca negra a nebo také Gynex energy. Sama zkušenost nemám, ale nedaří se nám otěhotnět, tak jsi mě přivedla na myšlenku, zda to také není kvůli FSH a už jsem si objednala test. Pokud vyjde test špatně, jeden z produktů rozhodně vyzkouším.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 697 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist