Hepatitida typu C

Otázku položila: Bývalá uživatelka #36927 7.1.2012 2:20

Zdravím všechny womenzonky...............chci se zeptat jestli víte něco o hepatitidě typu c jestli se da lečit a co jist a čemu se vyhýbat můj přítel ji bohužel má :( a chci o jeho nemoci vědět vše tak mi prosím porad tě a taky by mě zajímalo jestli to má vliv na děti mi si strašně přejem mimi ale nedaří se nám a ještě myslíte že lidi kteří mají hepatitidu typu c se dožívají málo roků ?????

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • No já nevím, ale není to pak vědomé šíření vážné nemoci, když se snažítě o mimi, tudíž kondom nepoužíváte? A vážně chceš s takovým člověkem mít miminko? Nebudeš přece moct mimi hlídat 24hod denně jenom ty a pořád je tam riziko nakažení, i když malé. A ty chceš ohrožovat svoje miminko takovouhle nemocí? Jinak promiň, že neraguju na otázku, ale nedalo mi to.

  • http://www.hepc.cz/index.php
    Tady se toho asi dozvíš nejvíc... Hlavně nepít alkohol a nebrat drogy a pozor na některé léky... Můžeš se nakazit při pohlavním styku, takže bych se chránila, ale nevím, nevím.. když chcete miminko... Těžká situace.. Asi taky záleží v jakém stavu Tvůj partner je, jestli má nějaké závažné projevy.. Pročti ty stránky a uvidíš... :)

  • No, jestli se snažíte o miminko a tím pádem nepoužíváte kondom, je dost možné, že jsi to od něj už chytla. O miminko bych se teda nesnažila, může to od něj kdykoli chytnout, přece nechceš dítě takhle "zmrzačit". A na netu jsem našla tohle: Početí dítěte bych doporučovala rozhodně až se přítel poléčí a jeho stav bude stabilizovaný a bude chodit jen na kontroly....Hezký den. Je to ze serveru, kde radí lékaři.

  • Hepatitida C se dá dnes celkem uspesne lecit interferonem, plno mych klientu (drog. zavislych) se z toho dostalo, min. ted pritel musi dodrzovat urcita pravidla - tudiz bejt cistej, od alkoholu a drog, existuji podpurne leky na jatra, doporucuju uzivani rozemletych semen ostropestrce marianskeho. mel by dochazet do hepatalni poradny, pak jit na biopsii - tam mu zjisti typ a lecitelnost, leci se to asi kolem roku, co se tyce prenosu pri pohlavnim styku to jsou asi 3%. co se tyce miminka se neboj, at se na to informuje v te poradne...hlavne pritel by mel chtit to resit, a ne ty, na to nezapomen..paklize neni vule, je cas premyslet nad tim, jestli je to ten pravy...hodne zdaru preji, at ste zdravi a brzo s miminkem

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist