HA a Smecta

Otázku položila: Anonymní uživatelka #41266 30.7.2012 20:32

Dobrý den, dnes v osm večer jsem si vzala antikoncepční pilulku. Jelikož mě již druhý den trápí nadýmání a bublavé břicho, bylo mi doporučeno vzít si smectu - já blbá si k ní přečetla příbalový leták až poté, co jsem ji vypila. Píše se tam, že vstřebávání smecty může ovlivnit vstřebávání jiných léků a že se nedoporučuje brát jiné léky ve stejnou dobu jako smecta (ten rozdíl dvacet minut asi nehraje roli).
Máte s tím některá zkušenosti? Může smecta snížit účinnost HA? Přítele uvidím za pět dní, do té doby jsem určitě bez sexu.
Já vím, že možná jenom plaším, ale nedá mi to.
Děkuji za odpovědi, hezký večer.

Odpovědi správkyň témat

  • Je to právě úplně naopak než píše vceradnesazitra.
    Smecta má vysokou absorpční schopnost, takže na sebe naváže všechny ostatní léky, včetně HA. Takže pokud se tak stalo, tak HA nemusí fungovat. Teď jde o to, jestli jsi HA užila nalačno, nebo po jídle. 20 minut užití před Smectou dává šanci, že se alespoň něco stihlo vstřebat-pokud jsi měla prázdný žaludek (tj. alespoň 2 hodiny po nějakém jídle). pokud ano, tak ok.
    Jeslti ne, nemůžeš se na účinek HA spoléhat. Ale s přítelem se uvidíš až za 5 dní. takže jakou HA bereš a kolikátý prášek z platíčka to byl? Napíšu ti, jestli bude potřeba se chránit.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, nemyslím si, že by to ovlivnilo účinnost HA, spíše je to uváděno proto, aby se smecta dobře strávila - jde totiž o to, že v zažívání je její účinek, je dobrá na zvracení, střevní chřipky atd. Stejné pokyny najdeš u jakýchkoliv antacid a léků na žaludek. Nijak ti to neuškodí a účinnost HA neovlivní, jen Smecta sama nebude tak účinná, možná ti nepomůže. Pokud jo, jásej a příště zkus dodržet odstup mezi smectou (jinýma lékama s podobnýma účinkama na zažívání) a jakýmakoliv jinýma lékama cca 2 hodiny. Tak je mi to vždycky vysvětleno naším lékárníkem a považuji ho za velmi zodpovědného. Když to slupneš dohromady, jenom snížíš účinek toho antacida, neboj. Obráceně to prostě neplatí :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 232 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist