HA

Otázku položila: Anonymní uživatelka #31638 31.3.2011 22:14

Ahoj womenzoneky
Tenhle tejden mám fakt štěstí. Začnu popořadě. V pondělí jsem si poprvé zapomněla vzít prášek. Normálně je beru kolem 8 hod. večer, nebo spíš třeba pozdějc, dřív moc ne. To, že jsem zapomněla, jsem zjistila o půl 7 ráno druhej den, tak sem si hned zobla. Stihla jsem to do dvanácti hodin, tak bych měla bejt chráněná že? I přes posun času atd. No ale ve středu na mě přišla nějaká střevní chřipka. Prášek jsem brala v 8 a zvracela jsem o půl 11. Vzala jsem si radši novej prášek. Dneska, když jsem si brala prášek a paralen, tak mě to nějak natáhlo a zvracela jsem jen čaj, kterým jsem to zapíjela. Zvracela jsem ihned po zapití a skončilo to na podlaze, a byl to jen ten čaj, žádný prášky. Pochybuju že by se tak rychle rozpustily, takže předpokládám, že tam zůstaly. Nechce se mi brát ještě jeden novej, abych nebrala 2 najednou. Už tak mi je dost zle. Jak to mám ale udělat dál ? Předpokládám, že ještě někdy zvracet budu :( moc tomu nevěřím, že jsem chráněná (kvůli těm žaludečním a střevním potížím), a byla bych radši, kdybych měla 100% jistotu. Dneska jsem si vzala 12. prášek. Je to asi blbost udělat si až budu zdravá pauzu a po pauze dobrat to starý platíčko a začít hned s novým. Vím že v tý pauze nebudu chráněná, ale je to pro mě lepší představa než to, že teď budu 3 týdny možná nechráněná. NEbo mám prostě vydržet, a začít brát nový platíčko jak oobvykle po dobrání starého a po pauze?

Díky za radu, máte pravdu, byl by v tom bordel. Prostě počítám s tím že jsem nechráněná. Však ono to uteče :-)

Odpovědi správkyň témat

  • Vzhledem k tomu,že se ti toho sešlo vícero budeš mít nejjistější následující: dober zbývající prášky a potom udělej klasickou pauzu. Neřeš jestli je vyzvracíš nebo ne, ale až do MS se chovej jako že chráněná nejsi. Až začneš nové platíčko,tak už zase budeš 100% chráněná.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • tak trochu nechápu, proč by si měla být 3 týdny nechráněná, když si brala 12. prášek. HA nemůžeš přestat jen tak brát, byl by v tom pak hrozný bordel, pravda je že nejsi 100% chráněná, ale s tím se bohužel musí počítat. Tak budeš buď muset použít kondom, nebo vydržet. Jinak být tebou tak prostě normálně doberu zbylých 9 prášků - už je to jen chvíle, pak normálně pauza - 7 dní a to pak už snad nebudeš zvracet no a normálně začneš brát nový platíčko, s "čistým štítem"

  • pokud máš střevní nebo žaludeční potíže, tak chráněná nejsi, raději neriskuj, ale určitě platíčko dober, udělej pauzu a začni po pouze brát další.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist