Gynekologické potíže

Otázku položila: Bývalá uživatelka #9389 19.3.2011 16:37

Ahoj, mám už zhruba rok docela velký problém. Před rokem a kousek, jsem měla nějaký zánět, asi kvasinky, nevim. Gynekoložka mi napsala nějaký "prášky" na to, takový tři kuličky co se zaváděli na noc. Jakoby to zabralo, ale od té doby mě to při sexu dost bolí, hlavně na začátku. Skoro se to nedá vydržet, i když jsem HODNĚ vlhká a uvolněná a všechno je ok. Až na tu bolest. Myslela jsem si že jde o nedoléčený zánět, na gyndě sem byla od té doby 2x, a stěžovala jsem si na to, ale prý je všechno v pořádku pokud jde o PH atd. Řekla mi že běžný vyšetření mám v pořádku, a že může být tisíc dalších příčin na který by mi musela udělat tisíc dalších vyšetření, ale že údajně je bolest při sexu běžná. Ptala se mě, zda němám nového partnera - jako že by byl větší :) A bolí to tak, jako kdyby se tam nemohl vejít. jenže partner je už 4 roky stejný a za všechno může ten zánět, myslím si já :( Jenže já mám strach aby to nebylo něco skrytého, abych vůbec někdy mohla mít časem děti.... přemýšlím zda nemám zajít někam jinam, za jiným doktorem, nebo třeba i do nemocnice... tohle se musí vyřešit ta bolest je hrozná :( nápady?? PS: lubrikovat nepomáhá!!! ani různý polohy. jde o ten začátek

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj mám uplně to samé.. a určitě to mám z kvasinek.. přesně jak popisuješ začátek je dost bolestivý jako když se do mě nemůže dostat a musí pomalu.. jak se pak dostane hluboko tak za chvilku si to můžu začít užívat. Jinak v těhostenství mi to nebránila. Otěhotněla jsem téměř hned.

  • Ahoj, něco jsem o tom našla, snad ti to pomůže: 5. Ženy s nepříjemnými až bolestivými pocity při pohlavním styku
    Tyto ženy si stěžují na nepříjemné nebo bolestivé pocity při pohlavním styku. Může jít o stav, kdy tyto obtíže trvají od počátku sexuálního života nebo se bolestivé pocity dostavily druhotně, až po určitém období normální sexuální aktivity. Bolestivý průběh pohlavního styku zamezuje schopnost žen dosáhnout orgasmu. V prvním případě se může jednat o vývojové vady genitálu, např. zúženou pochvu, nebo o následky psychických nemocí nebo traumat, např. stav po znásilnění nebo zneužívání v dětství ap. Ve druhém případě se tak stává u žen, které mají záněty rodidel nebo jinou nemoc.
    Ještě také: Sexuologie - Bolesti a obtíže při souloži

    --------------------------------------------------------------------------------

    Jde o stavy, při kterých pohyby penisu v pochvě při pohlavním styku vyvolávají různě výrazné nepříjemné pocity až bolesti. Tyto poruchy mohou být odvozené od nízké sexuální vzrušivosti. Potíže při souloži u žen po přechodu mívají hormonální příčiny.

    Základem problémů může samozřejmě být také gynekologické onemocnění. Důkladné gynekologické vyšetření je proto při podobných potížích vždy na místě. Příčinou mohou být různé gynekologické záněty, stavy po operacích pochvy a dělohy, nebo postižení vnitřních rodidel ložisky děložní výstelky, endometriózou.

    Já sama jsem si prošla cca 1,5 roku peklem, okakované mikíozy, bolesti pře styku apod. (nakonec jsem otěhotněla (již cca po 2 měsících snažení), takže to není nemožné:-).)Po porodu jsem změnila gynekologa (stěhovala jsem se) a má aktuální doktorka posílá všechny vzorky do super laboratože a hned po prvním vyšetření jsem mastila na konizaci čípku pro prekancerózu a HPV infekci. Musim zaklepat, že je to více než rok a mam úplný pokoj od všeho. Tak hodně štěstí a trvej na vyšetření, vždy všem opakuji, že zodpovědni za své zdraví jsme sami a máme se starat jak to nejlépe umíme. Papa Kačka.


  • Ahojky jestli se ty kuličky jmenují Utrogestan,může se jak polikat tak i zavádět.Mynulý rk jsem ho dostala předepsaný od Dr.jak mi řekla polikala jsem je,a neměla žádné obtíže,pak jsem změnila Dr.a ten mi řekl,že mám zavádět,že se tak lépe vstřebává.
    Začala jsem je zavádět a od té doby to začalo,mikoza,záněty močáku následně zánět nadledvinky,bolest močáku,stálé pálení (mírné někdy více intenzivní,mastný hustý výtok po celou noc a neustálé vlhko po celý den v kalhotkách) a stále dokola....
    Začalo to v červnu a skončilo v únoru tohoto roku...
    Když jsem se dověděla od kamarádky,že měla s Utrogestanem podobné problémy dalo se mi to vše dohromady a opravdu je to alergie na zavádění Utrogestanu...
    Řekla jsem to gynekologovi a mám teď zkusit jen polykat aby jsme se ujistili,že to bylo s toho(nic na mě nepozoroval,žádnou mikozu výtěr taky vpoho) a pokud to bude pokračovat tak mi napíše něco jiného....
    ono totiž když máš na to alergii tak ten lék ani nezabírá tak jak má...!!!!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist