Gynekolog

Otázku položila: Bývalá uživatelka #29262 19.2.2011 18:25

Ahoj womenzonky.. Chci se zeptat je mi 14 a zajímalo by mě kdy si vybírat gynekologa? V jakém věku tak? Menstruaci mám, sice teprve 2., ale už se dostavila ;) Nejspíš to zbyde na mě mamka nerada probírá tyhle témata.. Díky za radu :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • já byla bez obtíží, šla sem ke gynekologovi celkem pozdě - nebo pozdě....no bylo mi myslím 17, šla sem tam až pro antikoncepci

  • To já bych ti doporučila preventivní prohlídku klidně už teď, i když zrovna nepotřebuješ antikoncepci či nemáš problémy s menstruací. K doktorům se nemá chodit až když už člověka něco trápí. Jednak i doktor bude mít o tobě větší přehled a v případě problémů ti bude moci snáz pomoci. Jakmile začneš dospívat (tedy po příchodu menstruace), tak je lepší vše kontrolovat. Třeba ti některé věci můžou přijít běžné a teprve po otázkách doktora zjistíš, že tomu tak není. A i ty si okoukneš doktora, jestli ti vyhovuje nebo jestli se při příští kontrole poohlédneš po nějakém jiném. Na preventivku se chodí stejně jednou do roka, takže budeš pak mít zase rok pokoj. Nezanedbávala bych to, alespoň se to v naší rodině vždycky tak dělalo a hodlám to dělat i u svých dětí.
    A hlavně tě může informovat i o očkování proti rakovině děložního čípku, což je nejlepší provádět před začátkem pohlavního života (nejlepší účinnost).
    A jenom malá rada - vezmi si sebou rovnou kalendář, kde máš vypsaná data, kdy jsi menses měla a jak dlouho trval, určitě to bude chtít vidět.

  • Ahojky...tak ja jsem vyhledala gynekologa celkem brzo, ale jen proto,ze jsem mela velmi silnou a nepravidelnou menstruaci. Pokud je vsechno v poradku a nemas zadne problemy, tak bych gynekologa navstivila v pripade, ze se rozhodnes pro antikoncepci pilulky anebo zacnes zit sexualnim zivotem. To by se pak melo chodit 1x rocne na stery z delozniho cipku.

  • Moje kamarádky v okolí šli poprvé ke gynekologovi, ale kvůli silné MS apod., chtěla jsem jít s nimi, protože všude se píše, že v 15ti atd., ale mamka k němu šla a ptala se na to a on jí řekl, že když nemám žádné problémy, že v tak brzkém věku nemusím. Takže jsem tam pak šla v až v 16ti pro HA. Myslím, že v těch 15ti je zbytečné se tímto stresovat, ale v 17ti-18ti bych neotálela.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist