Expřítel- citové vydírání.Stalking?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #44023 24.10.2012 14:29

Dobrý den , potřebovala bych odbornou pomoc ,nebo aspon pomoc od nekoho s timhle problemem zkusenyho. Mela jsem pritele 6 Měsiců ,byla jsem jeho první v sexu i v delši vztahu . Bohužel pritel mi začal vulgarne nadavat skrz internet apod. nakonec udelal takovou scenu ,ze ho moje matka vyhodila .Od te doby me pronasleduje , pise mi ,vola mi ,breci prede mnou a vyhrozuje sebevrazdou - Kazdy kdo tohle zazil vi jak zoufale se citim. Vecer se bojim jit po baraku ,že predemnou bude stat s noze a bude si chtit neco udelat ,porad koukam okolo sebe .mam z nej paniku. Porad si mysli ,že jse spolu ... Čislo si zmenit nemůžu ,mam paušalku na 2 roky .Bydli par kilometru ode me a kdykoliv uze prijit ,breci mi tady a ja nrvom co dal ... Bojim se bavit s kamaradama ,ze me uvidi a bude si myslet ,ze je to muj pritel- zmlati ho .Mam strach ,prosim kazdyhoo o radu . Igborovat ho taky nemuzu , kdyz mmi pod oknama rve , nebo mi neustale pise ,je mi ho lito ... Ale strasne mi nadaval ,ve vztahu jsem se citila jak ve vezeni. Dekuji

Je to horší ,jezdí zamnou a kleči na kolenou ,porad breci , ceka na me dve hodiny na zastavce jen aby me videl projet autobusem ,myslim ze se zblaznil ,PROSÍM poradte jak dal, myslite ze ho i ted mam ignorovat ? ... Jinak velke Diky ,tem co umeli rozume poradit. A zvlastni DIKY slecne/pani co mi poslala vzkaz o vykladani karet .

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Číslo si změnit můžeš, pokud budou mít řeči vysvětli jim situaci, já to také takhle jednou měnila (u vodafonu a bez problému). A jinak poradím aby jsi se obrátila na policii, je to klasický případ stalkingu.

  • Ahoj, souhlasím s ruzii, já tohle taky jednou řešila, nebyl to sice přítel, ale nějakej úchyl...a nebo na operátoru nahlaš jeho číslo, ze kterýho tě otravuje a oni ti ho zablokují...tudíž se ti nedovolá a nebudou ti od něj chodit sms....S tou policíí bych to rozhodně zkusila. Snad budeš mít víc štěstí než já. Já to nahlásila a tehdá se mi vysmáli, že dokud se mi nic nestane, tak s tím nic neudělají. Udělala jsem jim tam histerickou scénu a kamarád mě musel odtáhnout. Manžel (tehdá ještě přítel) byl bohužel zrovna pryč, tak to se mnou řešil kamarád. Nenechal mě na krok chodit samotnou. Bylo mi vyhrožováno znásilněním, vraždou atd.... bohužel jsem narazila na špatné policajty. Poté jsem se bavila s policajtem jiným a ten mi řekl, že je jejich povinnost s tím něco udělat....neváhej a nahlaš to dokud není pozdě!!! nikdy nevíš, co se takovému člověku prožene hlavou a může ublížit nejen sobě, ale i tobě a komukoliv z tvé blízkosti !!!

  • Tak já jsem řešila nedávno to samé, po 2 letech jsem se s ním rozešla a prožívala jsem úplně to samé, co ty, vyhrožování, že se zabije, smsky, telefony, bála jsem se jít večer domů, že na mě bude čekat před domem (několikrát čekal), měla jsem hrozný strach a vztek na něj zároveň. Nakonec to skončilo tak, že jsem začala ignorovat všechny jeho telefonáty, neodpovídala na smsky, když na mě čekal, prošla jsem kolem bez povšimnutí. Asi za měsíc už mi "jen" psal a pak vymizelo i to. Nevím, jestli jsem měla jen štěstí, nebo je to přirozený vývoj, ale zbavila jsem se ho. Držím ti moc moc pěsti, zkusila bych to s ním po dobrém, prostě ho ignorovat, i když vím, jak strašně těžké to je. Pokud to nepřestane, tak se obrátit na policii.

  • Ahoj určitě se obrať na policii tohle je strašný a už musiš bejt fakt zoufalá ..já kdysy chodila s klukem a taky mi vyhrožoval sebevraždou dokonce si předemnou podřezal žíly a nestále mi volal a psal ..až sem to prostě nevydržela a řekla to svýmu bratrankoví a ten to začal řešit vysvětlil mu ,že pokud mě bude stále obtěžovat tak na něj podám trestní oznámení a bude to mít ještě horší odezvu a musím říct,že pak se sklidnil....ale byla to hrůza nemohla sem spát a furt se bála ,že na mě vybafne za každým rohem :( ty se drž a hlavně pevný nervy a ať to všechno dobře dopadne :)

  • Většina z nás ti doporučila ohlásit ho na policii, stále si myslím, že nahlásit stalking je to nejlepší, co můžeš udělat.
    Pokud to nechceš udělat, tak zkus kontaktovat jeho rodiče, v klidu jim popsat situaci a požádat je o pomoc. Ten kluk by měl minimálně navštěvovat psychologa.

  • Moje kamarádka tohle taky zažívala,několik měsíců ex příteli na výhružné a provokativní sms neodpovídala,ale nakonec napsala,že jestli toho nenechá nahlásí ho na policajty,což následně nakonec udělala a o tom ho taky informovala...od té doby ani zpráva..takže to asi zafungovalo.Je to stalking a podle toho co říkala to na policii brali vážně a sepsali s ní protokol atd..Hlavně ona z toho byla psychicky vyřízená a v noci nemohla spát.



  • Nevim, jestli si to dobre uvedomujete, ale pravomoci organu policie jsou neskutecne omezene, akorat byste v techto situacich prilevali oleje do ohne. 1) pridavate osobe, ktera vam vyhrozuje na dulezitosti, coz mu vyhovuje, vetsinou se citi uboze, coz ho dohani k ubohemu jednani

    2) zmenou telefonu omezujete sebe, ne jeho, a tez je tu ta pozornost navic "ona ma ze mne takovy strach, ze je ochotna i zmenit cislo"

    Vzorove se zachovala princesska, nikdy, NIKDY se nevyplaci, pred jakymkoliv problemem schovavat, nebo utikat, jedine, co plati, je nenasilna konfrontace.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 559 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist