Dotazy na výbavičku pro miminko

Otázku položila: Petra35 14.9.2017 14:08

čtu si seznamy výbavičky a mám pár dotazů na zkušené maminky :-)
-deka? jakou pořídit? tenkou, tlustou? dává se vůbec v zimě do kočárku, když bude fusak?
-jakou kombinézu? mamka mi pořád tvrdí, že do fusaku potřeba není, tak nevím...
-co zavinovačka? máme od ségry několik, dost retro, šněrovacích,ještě po někom, použiju to vůbec?
-zkušenosti s přenosnou taškou na mimčo?
-kdy si koupit kojící podprsenku, když nevím, jakou velikost budu potřebovat? zatím mám stále svojí původní
- jakou vaničku? koukala jsem, že jsou různé rozměry 86 nebo 100cm?
-mám po ségřiných dětech aspoň 10 jakýchsi kabátků na knoflíky? k čemu se oblékají?
-co retro fusak s beránek? kolegyně se na to tvářila, že v žádném případě, pokud nechci mít dítě alergika...
Díky moc :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Deky bych poridila klidne obe,prikryvala jsem jima i doma dle potreby.A do kocarku jsem urcite vyuzila,mela jsem prcka lednoveho a mel kombinezku,fusak a deku (nekdy slabsi,jindy teplejsi dle pocasi).Kojici podprsenku jsem si koupila o kapku vetsi a stejne mi pak nebyla a vyuzivala jsem sportovni podprsenky.Kombinezka za me super,vzala jsem mimco jak bylo doma,dala do kombinezky a zadny zdlouhavy vypravy.Kabatky nevis,ja mela nejradeji body s dlouhym rukavkem,dupac ci polodupacky ci overalky a prikryt deckou.No a fusak jsem mela teda novy,ale mam kamaradky,co meli jeste po sobe s berankem a nemohli si ho vynachvalit.

  • Deky mam asi 3, jedna tlusta,druha slaba a tu 3.vubec nepouzivam. Dostala jsem ji,ale je mi neprijemna,takova kousava. Pouzivam teplou i slabou. Dle pocasi venku. Fusak jsem mela termo,kdyz byla fakt zima,pouzivala jsem jeste deku. Kombinezu jsem taky pouzivala,ne ale nejakou extra teplou. Kojici podprsenku jsem kupovala cca 3 tydny pred porodem. Vanicka je za me lepsi vetsi.

  • Deky mam asi 4 a vyuzila jsem vsechny. Jednu tlustsi s berankem,dve tenci a jednu hackovanou od babicky. Co se tyka kombinezy zimni tak urcite vyuzijes i do fusaku. Zavinovacku snese jak ktery dite. Nase mladá nesnasela,jiny deti miluji. Mela jsem jak rychlozavinku,tak snerovaci retro. Nesnesla ani jednu. Vanicku jsem mela nejdrive malou z ikei a pak vetsi. Prislo mi,ze kupovat hned velkou je zbytecne plytvani vodou,kdyz prcek je maličký. Ta vanicka nestoji tolik,takze jsme kupovali postupne vetsi a vetsi.

  • whooro14.9.2017 15:54

    Ja mam dceru unorovou, deku jsem vyuzila jen doma, do postylky, venku v kocaru od narozeni bud normalne oblecena, mikina a tak a fusak, nebo kombinezu a deku, ale bez fusaku. Hlubokac hodne chrani pred zimou. Jo a bydlime na horach 😉 jestli mas moznost mit beranka, super. Za me, na knoflickove kabatky a zavinovacky kasli :-D

  • Dek se měla taky několik,některé byly do kočárku, některé na doma, spíše tenčí než tlusté.
    Co se retro zavinovaček týká, tak osobně je mám raději než obyčejné rychlozavinovacky, že kterých, pokud jsou na suchý zip, se dítě snadno vykope a nejde v nich utáhnout tak, aby nevypadlo. Navíc na rozdíl od většiny rychlozavinovacek mají vytahovaci vycpavku, takze se pere jen obal a neničí se výhřevná vrstva uvnitř.
    Přenosná taška na dítě - neměla sem, kočárek sem parkovala u bytu, takže nebyla potřeba, první dítko sem nosila v náručí 4 patra a v tašce bych ji nenosila, protože je to zbytečně těžké a neforemné.
    Vaničku sem měla vnitřní rozměr tak 70-80 cm a bylo to akorát, později se prcek koupal ve velké vaně.
    Kabátky na knoflíky sem využívala u obou dětí, dávala sem je na košilku nebo bodycko jako další vrstvu, když bylo třeba na svetřík ještě teplo.
    Fusak beránek je naprosto super a je mnohem teplejší než nové vymoženosti a i dnesseklasicke Beránková prodávají a stojí dost peněz. Syna sem něm měla a alergií není.
    Do fusakusem dávala jen fleecovy overal, žádnou kombinézu ani bundu.az když větši ditě sedělo,melo bundu, aby mohlo mávat rukama.

  • Lexie051014.9.2017 17:24

    Deky mam.asi 3 slaby, 1 pletenou a 1 teplou tu jsem.mela i v zime ve fusaku. Co.se tyka zavinovacek, mela jsem ty rychlozavinovacky. Od mamky jsem mela i ty po nas snerovaci, moc jsem se na ne tesila, ale nakonec jsem nevyuzila. Kombinezu jsme meli teplou. Vanicku tu mensi, pak jsem koupila lehatko a malou mela ve vane. :)

  • terryk14.9.2017 18:21

    Má stejné jako ty budeš mít dítko ke konci roku, takže ta sebe můžu říct, kombinézu určitě, i do fusaku. Tuhle zimu měsíc mrzlo a neumím si představit mít v -5 novorozeně ve fusaku jen v bodycku:-)

  • Chtěla jsem se přidat s radami, ale myslím, že odpovědi jsou vyčerpávající :-) Sama zjistíš,co Tobě a malé bude nejlépe vyhovovat a pak už větší oblečení budeš dokupovat podle toho :-)
    Naše malá byla zmrzlina a to je v dubnu,takže na body a dupky nosila doma kabátek na knoflíky :-) V bytě na jaře,když přestanou topit, tak moc teplo není. Oblékali jsme ji večer po koupání s přímotopem foukacím za 300,- jinak plakala a pšikala. Nenapadlo by nás to,nebýt newborn focení, kdy ho přinesla fotografka a malá si lebedila :-)

  • petulinkaa1315.9.2017 13:38

    -deku jsem využila,pres fusak a nebo v prechodovem počasí :-)
    zavinovačky jsme vyuzili taky dost i ty snerovaci,uzasne drzi :-) mam ještě po me :-)
    - kombinézu jsme měli taky,vyuzila jsem hodne :-)
    -prenosnou tasku jsem nemela :-)
    -kojici podprsenku jsem mela a k nicemu,kojila jsem mesic a navíc se v ni nedalo spat,mela jsem ten mesic sportovni podprsenku a uzasne se v ni i spi když prsa boli a zaroven je to snadne při manipulovani na kojeni :-) a dobře v ni drzi vlozky do podprdy
    - vanicka je jedno jakou,mela jsem pak malou na tom lehatku,takze dlouho se nevyužila :-)
    - kabátky se dobře oblikaji,nemusis tak moc manipulovat s mimcem s pretahavanim přes hlavu :-)
    mam restro fusak ještě po me,ne s beranem,nedokazu rict co to je :-D naprosto uzasne teply,pouzivala jsem ve velke zime :-) alergie není pravda.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist