Dostanu porodne, kdyz dam dite k adopci?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #173297 28.1.2016 19:46

ahoj chtela bych se zeptat jestli mam narok na porodne i kdyz bych s nejakeho vazneho duvodu musela dat dite k adopci , dekuji za odpoved .

  • 29.01.2016 17:28:52 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 29.01.2016 17:28:52 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Už z morálního hlediska by ti mělo být stydno si o to zažádat, když bys dítě nechtěla. A nárok bys podle mě neměla. Nejspíš by ho však mohli mít ti, kteří by ho adoptovali.

  • To si myslím,že těžko...nemám zkušenost,ale selskej rozum mi říká že je to blbost :) Ještě uvidíme,co řeknou ostatní :)

  • Nárok na porodné tazatelka má, dělám na úřadu práce tak to vím. Samozřejmě pakliže by si o porodné nezažádala, můžou si o ně do 1 roku věku dítěte pořádat adoptivní rodiče, či pěstouni. Je zbytečné rozebírat morální stránku věci, každý systém je zneužitelný a stejně tak i systém dávek :-(

  • almi28.1.2016 21:05

    Nárok na porodné tazatelka mít bude, tohle jsem vytáhla z jednoho článku na netu....
    "Konkrétně pak v případě, kdy matka porodí a dá dítě k adopci, nárok na porodné má ona (dítě porodila) i matka, která dítě do jednoho roku od narození adoptovala. Tak praví zákon."

  • porodné dostane matka, která dítě porodila. zda si může žádat i adoptivní matka nevím, ale porodné je 100% vázáno na porod, tedy ho dostane matka, která porodila.
    nechápu,proč by to mělo být z morálního hlediska špatné? spousta žen jde na potrat a řeknou, že donosit dítě jim za ty komplikace v práci a s okolím ap. nestojí. všichni obhajují peníze za darování vajíček jako malou kompenzaci za ty strasti, tak proč ne peníze za donošení miminka, za to, že ho nezabila? jezdit na těhotenské vyšetření, ultrazvuky, strach o práci a nakonec miminko zůstane volné pro adopci těch, kteří je mít nemůžou. vždyť je to podobný "dar" jako darovat vajíčka, tak proč to odsuzujete? možná to není nejlepší motivace, ale pokud to zachrání lidský život.... teoreticky se to zneužít dá a "rodit pro peníze", ale myslím, že bude víc žen, které si nechtěné těhotenství nechají a nepůjdou na potrat kvůli penězům (tohle neberu jako zneužití, ale jako motivaci nezabít dítě) než těch, které úmyslně othotní aby po porodu dostaly porodné a dítěte se vzdaly jen a jen kvůli penězům (to je podle mého názoru zneužití dávek)

  • Nárok na porodné budou mít lidé, kteří si miminko adoptují. Ty ne.

  • že ti není stydno, chápu že třeba miminko z nějakých důvodů nemůžeš vychovávat ale peníze si vzít to je hrozné:-o

  • Jak už bylo napsáno. Porodné dostaneš. Soudit by se tu nemělo, nevím kolik ti je let? Nechceš poradit s kým si třeba promluvit a tuto situaci probrat? Jestli nejsi rozhodnutá na 100% dát miminko k adopci je spousta variant, jak to vymyslet ..co?

  • Ahoj chtela jsem se te geptat jak ti to dopadlo s tou adopci teda ?mam uplne stejnej problem tak se chci poltat jestli uz si o ni geda zadala a jestli je to teda mozne nebo ne po pripade co si k tomu lotrebovala ???diky za odpoved:'-(

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist