Dospívání

Otázku položila: Anonymní uživatelka #79358 10.11.2012 11:40

Ahoj, potřebovala bych od vás maličko poradit. Je mi 12 let. 1. Mám střední,nažloutlý výtok a nevim jestli se už neblíží první menstruace. ( a zapáchá trochu, nepálí to ale občas to svědí). 2. Ják mám oznámit mamce že chci začít nosit intimky? 3. A na co vlastně jsou? ;-) Děkuji za odpovědi :-)

A je normální že už to mám skoro dva roky a ještě nemenstruuji? ;)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • JanaRad10.11.2012 12:00

    Úplně normálně mamince řekni, že máš slabý výtok a je ti to nepříjemné na kalhotkách. Mám dcerku téměř 11 elt se stejným problémem. Také jí kupuji intimky, protože jí jsou vlhké kalhotky nepříjemné.
    1) výtok může být až rok před první menstruací (první dcerka to tak měla, dnes má 14 let)
    2) normálně jí řekni o problému
    3) intimky jsou pro "lepší pocit" - nemáš vlhké kalhotky, intimku měníš častěji a tak jsi pořád čistá..prostě čistý pocit

    Ten výtok ale hlídej!!! Pokud bys měla silnější svědění, pálení, nebo nějaké bolesti je lepší zajít na dětské případně na gyndu. Ale ve tvém věku stačí dětské

  • Kelpa10.11.2012 12:03

    Pokud to svědí, tak by jsi to asi mamce měla říct.....možná je tam nějaká infekce, nebo onemocnění plísňového charakteru.....potom by jsi musela navštívit ženského lékaře. A intimky jsou na zachycení případného zápachu a výtoku z vagíny. Ale určitě bych to na tvém místě řekla mamce.....ale taky záleží, jak moc to svědí.....taky to nemusí nic být a může to odejít, tak jak to přišlo, ale víc hlav víc ví. :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 228 otázek, kterým se dostalo 271 605 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist