Dobry Vecer,vsem

Otázku položila: Bývalá uživatelka #35603 22.9.2011 2:02

Prosim, vas o radu i ,,advice..
Uz asi dva roky, mam problemy s Menstrulaci ,je me 30let,,Ziju mimo cesko, v jine evropske zemi, a ale mam tu ,ceskeho doktora ,,obvodniho. jeto spise trochu komik, ale snazi se ,,trochu ano no,,Jinak na ultrazvuku ,me nasly polycistyc ovaries ,asi, nejsou si stim asi jisty, hormony mam prej v normalu,ale mam problemy stou menstrulaci, vite holky ,,mam i nadvahu ,ale prej pri polycystic ovaries ,nejde ani lehce zhubnount, jinak chcem z manzelem uz taky miminko,moc si ho prejem,chtela bych se uz vylecit ,, a hlavne aby se me zase vratil cyklus,,spet,,si preju nejvice, mam ale obavy protoze tady doktori jsou hodne na vse pomaly, vse jim dlouho trva ,nedaly me ani leky, az kdyz sem si dupla vylozene, nane ,,tak zacly teprve neco semnou delat,, ze aspon me predepsaly mentformin ,,i kdyz nemam cukrofku.ani hodne cukru,brala sem ho 3xdenne ale hodne me zneho bolela hlava tak sem ho vysadila, a zase sem sla doktorovi ktery me pak ,zase poslal do ne mocnine na gynegology tam pokazde je ale jinej doktor ,no hruza ,ani vas neprohlidnou jenom kdyz je ultrazvuk jednou za dva roky hihi..mam nafoukle bricho jako tehule,ale nejsem techotna,,a menstrulaci dostanu jedine kdyz mam velky stress nebo tabletkama na spusteni ,,uz se tim zacinam trapit bylo me 30let tak uz zacinam vazne nadvsim premyslet dost jasne,,.a opravdu bych chtela vedet jestlly mate nejaka stejne problemy,?! moc dekuji budu vdecna za kazdou radu a odpoved ,,?!!!

Odpovědi správkyň témat

  • lulatko22.9.2011 15:22

    Situaci Ti nezávidím. Nevím, kde žiješ, ale tak mě napadá, jestli by nebylo nakonec lepší a jednodušší dojet do ČR a nechat se vyšetřit zde (třeba přímo v nějakém centru asist. reprodukce - mají s cizinci z jiných zemí běžně zkušenosti), byť by sis to musela platit sama. Je fajn, že máš i v zahraničí lékaře Čecha, druhá věc ovšem je, co mu tamní systém zdravotnické péče dovoluje s Tebou/pro Tebe udělat. Nakonec by Tě jakákoliv léčba (a možná vzhledem k přístupu ne úplně nejlepší) vyšla daleko dráž, než kdyby sis špičkovou a hlavně specializovanou zaplatila někde v centru v ČR.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj, opravdu je to menstruace...ale k tvemu problemu- ono v zahranici neni zdravotnictvi na takove urovni jako v cesku- nevim teda v ktere zemi zijes... ja bych ti teda poradila zajet si do ceska na nejake vysetreni, jestli muzes...jinak ja jsem taky otehotnela bez pravidelneho cyklu a pomohl mi k tomu zensky caj, kt. dostanes v lekarne.

  • petulinkaa1322.9.2011 11:42

    Mam,nebo nevim jestli jeste mam,ale mela jsem to same co ty.Je mi 23let...a tohle mi zjistili taky,MS chodila jsen po vyvolávačce,jinak vubec...a pribírani na vaze bylo taky a dost! v CAR mi rekli,ze tento syndrom muze a nemusí zmizet,ale i pres to,ze zustane,tak se pres nej da otehotnet a jelikoz jsem taky mela nadváhu,rozhodla jsem se zhubnout,nez chodit na nejaky hormony,který by asi mozna byli uplne k nicemu a nebo na nejaky operace,existuje to,ze ti napichnou obal vajecniku,nevim jak se to správne odborne nazyva,aby se vajicka mohli uvolnovat,je to na cca pul roku,ale ja se rozhodla spis takto,po prvnich 6 sundanych kg uz zacla MS chodit sama,nepravidelne,ale chodila,to pro me po 4 letech je zázrak,celkem jsem dolu dala 15kg ale jeste 10kg bych chtela dat,ale nehrotim to,pri tomto syndromu to neni opravdu jednoduchy,ale a se to...proto prvni priznak tohoto syndromu se pry uvadi ve vetsine NADVÁHA! ale jsou i vyjimky,co ji nemaji....ale kdyz ji clovek alespon ma a vi,ze kdyz zhubne,ma velkou sanci...kolik ty mas nadvahu,nebo kolik meris a vázíš?

  • Není to menstruLace ale menstruace!!! Kde jste na tom všichni byli?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 232 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist