Doba užití antikoncepce

Otázku položila: Bývalá uživatelka #33542 18.6.2011 12:35

Ahojík, chtěla jsem se zeptat, beru ted asi půl roku prášky, ale poslední dny, jsem zapomínala prášky brát ve stejnou dobu,měla jsem si vzít prášek ráno, ale vzala jsem si ho až večer.. měla jsem první pohlavní styk. Má ten čas, kdy vezmu prášek, nějaký vliv? nemužu být třeba těhotná? :-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Má velký vliv. Pokud prášek užiješ do 12 hodin, je to v pořádku, pokud po více než 12ti hodinách, spolehlivost antikoncepce může být porušena a můžeš otěhotnět.

  • Ahojky... Takových dotazů je tu celá řada,ale nejsi jediná a ani poslední kdo má tenhle problém. Bohužel vliv MÁ.... Pokud si zapomeneš vzít HA a uvědomíš si to do 12 hodin,měla by být její funkce zachována,ale jak sama píšeš je to přes 12 hodin,takže bohužel riziko tu je celkem vysoké. Teď už je pozdě říkat KDYBY..příště se chraň jinou antikoncepcí,nebo si na telefonu nastav upozornění,at se tato chyba už neopakuje.

  • staci nastudovat pribalovy letak u antikoncepce,tam mas vse vysvetleno

  • Bože... vyserte se na HA a šukejte s kondomem! To se vám nestane, že byste zapomněli!!! Teda pokud ho nasadíte hned a ne na poslední chvíli, kdy si ho chlap bude chtít nasadit těsně před ejakulací a najednou zjistí, že tu poslední chvíli nějak neodhadl...

  • Jako chápu, že se občas zapomene, mně se za dob, kdy jsem brala HA tohle stalo jednou. A v době, kdy mi to mohlo být celkem jedno.
    Já když jsem začala sexuálně žít, tak mi přišlo, že jsem si to hlídala snad ještě víc...tak moc nechápu, že se to pak někomu stává pravidelně. Já se většinou z chyby poučím... zkus si teda braní prášků s něčím spojit, třeba po každý když si jdeš ráno čistit zuby, tak aha teď prášek, nebo prostě k snídani, pak by se ti to nemuselo stávat tak často ;) Nebo existuje myslím takový zásobníček-pípátko. Nebo pokud zapomínáš, tak to jisti ještě kondomem a máš to vyřešené. Případně smermiciďákem ;)
    Jinak tedy těch 12 hodin by mělo být v pohodě ;)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist