Do kdy kojit a kdy se vám podařilo odplenkovat dítě?

Otázku položila: lelele 26.7.2017 20:19

Ahoj holky, mám dvě otázky... Za prvé kdy jste úplně odstavily děti...mám skoro 2,5 letou holčičku, ale ještě ji alespoň jednou denně kojím nebo odsávám. Dělám dobře nebo už bych s tím měla skončit? Další otázka je odplenkování. Kdy se vám to podarilo. Přes den malou nechávám bez (ale občas se nehoda stane, že to nestihne) a dávám jen na odpolední a noční spaní nebo ven. Kdy se vám podařilo úplně odplenkování? Děkuji za rady...předem moc děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak nas malej se odplenkoval da se rict ze dne na den a to v nejakych 25 mesicich na den a hned mival sucho i v noci ale plenky sme davali nejakou dobu pro jistotu a pak uz ne.. Co se tyka kojeni tak mu ke nyni 2 roky a 4 mesice a kojime jen na uspavani vecer a odpoledne. Co se tyka plenek tak kazde ditko chce svuj cas nechala bych to na ni stejne tak i s kojenim do samoodstavu :-) Ale pokud uz bys s kojenim chtela prestat je to vec jina, zalrzi jak to citis ty a podle toho bych dal postupovala :-)

  • hiuhi26.7.2017 20:28

    Maly budou v listopadu 3 roky a plenky jsme se jeste na 100% nezbavili... Odmita mi kakat jinam nez do plinky. Ale jinak uz rok zvlada byt bez pliny, jen na kakani si ji vzdy donese.
    A odplenkovavala jsem tim stylem ze jsem proste prestala davat plinku, parkrat vysvetlila ze se musi chodit na nocnicek a asi po tydnu to pochopila a od ty doby se jen obcas stala nehoda (treba se pocurala hned u nocniku protoze se zapomnela)…

    Co se tyce odstaveni od kojeni s tim ti neporadim, nemam zkusenost.

  • S kojením záleží na tobě, jak dlouho chceš kojit a taky na dítěti, zda kojení vyžaduje. Já přestala kojit ve 2letech a 3 měsících a to kvůli nutnosti nasadit léky, ale prcek byl závislák a jednou denně mu ani v té době nestačilo.
    Odplenkovani úplně v cca 30m s tím, že od 19m kakal výhradně do nočníku a na čůrání si rikal od 21m, na denní spánek ji měl a tak do 26m (obvykle už pak byla suchá, ale stalo se, že se probudil a nestíhala sem dát na nočník, protože byl v postýlce potichu), ale nechávala sem plenku na noc, protože hodně tvrdě spal a tak se stávaly nehody.

  • petulinkaa1326.7.2017 21:04

    Mala byla bez plinky od 23 mesicu :-) naucila se za dva dny,chodila doma bez pliny a sedala si sama na nocnik,naucila se hodne rychle :-) s odstavenim neporadim,kojila jsem mesic.

  • Carrie00726.7.2017 21:08

    Na noc jsem přestala dávat pleny ve chvíli, kdy měly děti pár nocí po sobě suchou plenu. Syn už to v noci zvládá tak tři, čtyři měsíce (tedy zhruba od dvou a půl let), jeho stejně stará sestra spí bez pleny zhruba čtrnáct dní. Na posteli mají oba chrániče matrace,nehody se jim občas stanou (spíš dceři, za těch 14 dní asi čtyřikrát), ale oba mají zafixované, že hned ráno se mají jít vyčurat :-).

  • terryk26.7.2017 21:26

    Pokud ji nemusíš odstavit nebo nijak zvlášť nechceš, někam to přes koleno. Možná se už brzo odstaví sama. Pokud ne a je třeba zvyklá u prsa usínat, můžeš ji pomalu učit usínat i jinak, například u vyprávění nebo zpívání. A to tak, že nejprve ji vyprávěj a zpívej u kojení a pak to kojení začni vynechávat. U nás to tak fungovalo. Synatora jsem kojila dva roky a měsíc, pak se odstavil sám. Jinak bez plenek je od dvou a čtvrt roku, odplenkoval se mi přes léto, nehrotila jsem to, takže měl plenu na ven a občas i doma, když se nedařilo. Nechtěla jsem mít počuranej byt. Jinak plenu na noc má dodnes (3 roky), pac nemáme chránič na matraci. Ale nehoda se mu stane max jednou za čtvrt roku.

  • Hele, mne mala vypila pred spanim 200ml ryzoveho mleka, pak se jeste nakojila, nekdy chtela jeste vodu a vydrzela celou noc od 2,5let. Takze to nemusi byt o tom, co, resp. Kolik pije nebo nepije pred spanim. Proste to bud zvladne, vcetne pripadneho nocniho curani, nebo zatim ne. Pak jsem to nechala na ni, aby si rekla, jestli plinku chce, nebo ne. Myslim, ze kazdy ma.svuj cas. Tak to holt bude u vas chvili pozdeji. Nech ji jeste byt.
    A pokud jde o kojeni, my jsme prestaly az (uz) ve trech letech a mesici. Mne uz to bylo celkem neprijemne a bylo to i narocne (kojim jeste 7m syna), takze jsem dceri asi pred tremi mesici rekla, ze uz bych chtela prestat, ze uz je velka a az bude pripravena, skoncime. A pak si to vlastne rozhodla sama

  • Kojila jsem přes 27 měsíců intenzivně (tj. na odpolední usnutí, během spaní cca 2x, při probuzení. Totéž na noční usnutí-spaní-probouzení). Pak jsem cca měsíc odnaučovala odpolední kojo (obličej a ruce musela dát na prsa a aspoň je hladit, ale jinak už chápala vysvětlení, že už to nejde), protože jsem chtěla otěhotnět. Další měsíc jsem zrušila noční mezikojení a ranní kojení, tedy nechala jen noční uspávací kojo a hned jsem otěhotněla. Kojila jsem až do cca 3. měsíce dalšího těhotenství. Kdybych nemusela na kapačky kvůli neustálému zvracení, tak kojím doteď. Malá prsa miluje, je zdravá a dobře rostlá a mě to nijak neobtěžovalo. Takže proč ne. Nehledě na to, že kromě bílého neslazeného bio jogurtu odmítá jakékoli mléko a mléčné výrobky.
    Záleží na tom, jak to cítíš. Kamarádka vzdala kojení v 7 týdnech, protože to fakt nedávala, a já jí to schválila, protože byla opravdu zralá do blázince.
    Odplenkování - za 3 týdny jí budou 3 roky a přes den je OK, na spaní a cesty autem dáváme plenky (hodně jezdíme po dálnici, to by bylo o život, zastavovat kvůli čůrání). Když mám náladu a energii (stále je mi zle a zvracím, i když mám termín porodu cca za měsíc a půl), tak ji dávám spát i bez plenek. V horkých dnech dám do autosedačky jednorázovou přebalovací podložku a je také bez pleny. Přiznám se, že částečně je to moje pohodlnost a nedůslednost, ale jsem starší matka, nehrotím to, náklady na plenky neřeším. Částečně to bylo vynuceno situací, kdy malou čekala operace, po které je plenka nutností, tak jsem ji nechtěla odnaučovat, aby pak plenu nesnesla a já s ní řešila ještě tohle.
    Naše fyzioterapeutka říká, že do 5 let má dítě čas na pohodové odplenkování. Až po 5.roce je to problém k řešení. Hlavně nestresovat a netlačit na pilu. A asi to bude pravda, protože znám ze svého okolí pár případů, kdy děti byly bez plenek třeba do roka a půl, ale pak cvak a celou základku se třeba v noci počůrávaly.

  • všechny děti se mi samy od kojení odstavily cca v době kdy začaly samy chodit (kolem roku), s tím asi neporadím. al já sama bych dýl jak do toho roku až roku a půl kojit nechtěla, nevidím v tom žádný pozitiva. bez plínek přes den všechny cca v roce a půl (nejstarší trošku později) a v noci si samy zvládly zajít na záchod až kolem 4-5 let do tý doby buď stačilo když jsme je dali vyčůrat jak jdeme spát a vydržely do rána nečůrat, ale když na noc vypili víc, byla do rána nehoda.... každý dítě zvládne to noční čůrání v jiným věku a všeobecně se bere, že do 5-6 let to je ok. doporučuje se v noci vzbudit a dojít na záchod, ale to dítě musí být fakt vzhůru! odnest na záchod nepomáhá, to se sice vyčůrá a možná do rána vydrží, ale nenaučí se vzbudit;-) my děti dáváme spát kolem 8 a než jdem mezi 10-11 spát, vzbudíme a vedem na záchod, ale efekt se dostavil u každýho jindy a zrovna dcera bude mít za chvilku 5 a někdy si na záchod dojde a jindy asi spí příliš tvrdě a počůrá se a pak ji najdu ráno v jiným pyžamku v obýváku na gauči pod dekou (stydí se jít za nama do ložnice, přitom jí nikdo nehubuje ani nenadává když se v noci počůrá)

  • Kojeni je jen na tobe. Ja musela prestat po 15m,takze ten důležitý zaklad jsem mu dala a pak uz zalezi jen na mamince..a pleny-syn mel z nocniku trauma,nikdy jsem neposazovala..pak ze dne na den (mel 26m) pri prebalovani rekl,ze plinu nechce a od te doby je bez nich..ze zacatku byly asi tri dny nehody,ale pak uz nic..takze za me-dite musi k nocniku dozrat samo..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist