Do jídla se musím nutit, a je mi z něj zle

Otázku položila: Anonymní uživatelka #387714 22.10.2018 21:09

Dobrý den. Už asi týden na sobě pozoruji, že jsem ztratila chuť k jídlu. Hlad mám ale do jídla se přesto musím hrozně nutit, když myslím na snad jakékoliv jídlo co mi chutná (resp. chutnalo) tak se mi udělá zle. Jsem zdravá, sportuji a nedržím a nikdy jsem nedržela žádnou dietu nebo něco takového. Strašně mě to štve, konečně jsem jakžtakž spokojená se svým tělem a pak toto. Je mi 14 a měřím 152cm a vážím cca 48kg. Předem moc děkuji za odpovědi a rady. ❤

  • 23.10.2018 10:12:19 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 23.10.2018 10:12:19 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak dokud jsem nedočetla k věku, tak jsem se chtěla zeptat, zda náhodou nejsi v očekávání, ten popis by seděl na můj vztah k jídlu během dvou mých těhotenství..Tak mě napadlo, jestli třeba nebereš z nějakého důvodu třebas hormonální antikoncepci, která chuť k jídlu taky může ovlivňovat (mě tedy způsobovala pocity neustálého hladu, kterých jsem si užívala zase v jiném těhotenství..a antikoncepce vlastně uvádí tělo do stavu podobného těhotenství). Nebo zda tedy nemůžeš mít třebas jinak rozházené hormony, ale fakt nevím. Nechutenství může mít určitě více příčin.

  • Může to způsobovat stres, já tyto problémy měla třeba, když jsem byla nemocná s játry, taky to mohou způsobovat některé léky.. ale těch příčin může být určitě i víc. Jiné zdravotní problémy nemáš? Nebo nějaké náročnější vypjatější období?

  • ivetkaprochazkova29.3.2022 23:20

    Já se naštěstí a nebo bohuže? do jídla nutit nemusím. Když trávím čas v kuchyni, tak se mi hned chce si něco ďobnout. Taková já prostě jsem a asi se nikdy nezměním. Jak často vy třeba vaříte? A chodíte čas od času třeba i do restaurace a nebo jenom takzvaně za odměnu?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 147 otázek, kterým se dostalo 271 327 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist