Deprese

Otázku položila: Anonymní uživatelka #348862 24.10.2018 22:40

Zdravím, před půl rokem mi můj obvodní lékař diagnostikoval hluboké deprese a doporučil mě ke specialistovi (psycholog). Bohužel jsem tam zvládla absolvovat pouze první schůzku a od té doby jsem neměla dostatek odvahy objednat se na další sezení. Připadám si neschopně, vím že by mi nejspíš další konzultace pomohly, ale mám v sobě nějaký blok, který mi brání jít se někomu znovu svěřovat se svými problémy. Deprese jsou způsobené traumaty z dětství a já bych se opravdu chtěla vyléčit, ale nemám sílu na to nimrat se s doktorem v bolestivé minulosti. Nejsem schopná pracovat, už jen vylézt z postele je pro mě nadlidský úkol. Co by jste v takové situaci dělali vy? Bojím se, že jestli to opravdu nezačnu řešit, mohla bych si vážně ublížit, už dříve jsem se pokusila o sebevraždu. Nezlobte se za anonym, už nevím, jak dál.

  • 26.10.2018 11:59:35 - full.avl smazala odpověď od Anonymní uživatelka #385916

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Myslím, že by pro tebe bylo lepší navštívit terapeuta, který používá jiné techniky. Většina psychologů pracuje způsobem: vracíme se do minulosti, připomínáme všechny bolesti a hrabeme se v nich (myslím, že to je Freudovský způsob?). U takové psycholožky jsem taky byla, vydržela jsem 2 sezení a pak přestala chodit, ze stejného důvodu jako píšeš ty. Pak jsou ale terapeuti, kteří se nehrabou v problémech a jejich přístup je úplně opačný: definujeme si jaký chceme mít život, jak se chceme cítit, prostě všechno to dobré co chceme mít a zažívat - a potom hledáme cesty jak toho dosáhnout. Nehrabou se v minulosti, nenutí "pacienta" znovu prožívat všechno to zlé. Takových psychologů je ale málo a spíš tyhle techniky používají různí psychoterapeuti, hypnoterapeuti apod. a rozhodně to nejsou všichni podvodníci. Dnes se dá na internetu najít plno hodnocení a je snadnější si vybrat, zjistit si předem jaké techniky ten člověk používá apod. Myslím, že v tvém případě to určitě stojí za zkoušku :-) Hodně štěstí! :-)

  • Vykašli se teď na terapie a naklusej na psychiatrii. Dokud nebudeš podchycená práškama, tak s tebou terapeut stejně nehne....ani tam nebudeš chodit, natož aby ti dokázal pomoct. Musí tě prvně dostat z nejhoršího chemií, bohužel, je to tak. Až budeš třeba čtyři měsíce brát prášky, tak uvidíš, že nebude takový problém vstát z postele, objednat se, jít za psychoterapeutem a řešit své problémy. Nechápu, že člověka, který má ve své minulosti již pokusy o sebevraždu pošle lékař k psychologovi a ne psychiatrovi.

  • Lenka85925.10.2018 7:15

    Ahoj, buď se smíříš s tím, že se budeš navždy trápit, nebo s tím začneš něco dělat. Chtít a začít musíš ty. Chvilku to bude těžké, ale za tu úlevu to stojí. Držím palce. Věřím, že to dokážeš, věř si!!

  • Kamkri25.10.2018 10:01

    Ahoj,nevim odkud jsi, ale doporucuju Jaroslavu Vymetalovou - Studio Cesta. Zabyva se rodinnymi konstelacemi, resi emocni bloky, programy, dela i karty a je opravdu dobra (zadny sarlatan). Nemusis nic rikat a ona pritom vsechno vi. Urcite by ti pomohla, ale ten prvni krok je na tobe. Drzim palce.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 697 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist