Cviceni v tehotenstvi

Otázku položila: Anonymní uživatelka #387012 25.11.2018 14:36

Dobry den, chtela bych se zeptat na Vas nazor.
Ma cenu a bude mit nejaky ucinek zacit cvicit v tretim trimestru? Od zacatku tehotenstvi me trapily problemy kvuli kterym jsem nejake cviceni zavrhovala. Nadvahou jsem trpela jeste pred tehotenstvim a s vahou jsem nijak rapidne nahoru prubehem tehotenstvi nesla. Mam ale obavu z toho jak budu vypadat po porodu a take abych to i fyzicky pak pri porodu a po nem zvladala.
Co pripadne doporucujete? Diky za rady. :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik25.11.2018 15:12

    Dobrý den, doporučila bych plavání, nenamáhají se při tom klouby, ale velmi opatrně, nic se nemá přehánět a to především v těhotenství.

  • Pokud budete se cvičením začínat, tak rozhodně něco klidnějšího a zvolna - plavání, těhu jóga či cvičení na míči. Do ničeho jiného bych se ve třetím trimestru nepouštěla, pokud jste nebyla zvyklá cvičit předtím. Ale i to plavání či joga smysl má, aspoň vás třeba nebudou trápit bolavá záda, uvolníte se, nacvičíte si správné dýchání apod.

  • stupidiack25.11.2018 17:22

    Cvičení má určitě smysl, ale ne kvůli hubnutí a tvarování těla! Ale naopak pro ulevení bolavým zádům, oteklým končetinám, celkové udržení kondice atp. Doporučuji už výše zmíněné plavání, nenáročné procházky, protahování svalů - jógové cviky jen některé, poraď se s lékařem, nesmí se provádět ásany, při kterých se mačká břicho.

  • Jogu v poho, ale urcite bych si nekam zasla k profesionalum, protoze je dulezite, aby clovek provadel cviky spravne a je lepsi, kdyz na tebe nekdo "dohledne". Zasada c. 1 je, nedelat nic, co ti neni prijemne, telo si rekne. Taky ti poradi co je pro tebe vhodne. Ja na jogu chodila, ale s velkym brichem mi to pak vadilo, tak sem myslim tak v osmym mesici prestala. Nejvic se mi osvedcila chuze, prochazky. Plavani taky ok.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist